De ce și-a delegat purtătorul de cuvânt să anunțe revocarea Codruței Kovesi? Ce părere a avut despre plângerea penală a lui Liviu Pleșoianu? Întrebările la care nu a răspuns Klaus Iohannis

De ce și-a delegat purtătorul de cuvânt să anunțe revocarea Codruței Kovesi? Ce părere a avut despre plângerea penală a lui Liviu Pleșoianu? Întrebările la care nu a răspuns Klaus Iohannis
Publicat: 27/04/2019, 14:35

Printre solicitările de interes public s-au numărat protocoalele secrete, precum și revocarea lui Augustin Lazăr sau a Laurei Codruța Kovesi.

2 aprilie 2018
Solicitare adresată președintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziție publică cu privire la sesizarea MEDIAFAX legată de posibile infracțiuni comise prin semnarea și punerea în aplicare a Protocolului SRI-Parchetul General, cu următoarele suspiciuni: uzurparea funcției, abuzul în serviciu, compromiterea intereselor justiției, delapidare, deturnare de fonduri.

8 mai 2018 solicitarea către CSAT
O poziție publică referitoare la acuzațiile lui Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, care spunea că MONSAT a fost folosit pentru interceptări fără mandat emis de judecator, în baza hotărârii CSAT din 18 mai 2005.

9 iulie 2018
Solicitate referitoriare la motivul pentru care președintele Klaus Iohannis a decis să-și delege purtătorul de cuvânt al Președinției ca să facă anunțul revocării Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.

19 august 2018
Întrebări adresate președintelui Klaus Iohannis cu privire la: plângerea penală depusă de Liviu Pleșoianu care l-a acuzat pe șeful statului de incitare la ura și discriminare, despre raportul ministrului de Interne Carmen Dan legat de protestele din 10 august, reacție la scrisoarea premierului Viorica Dăncilă adresată președintelui CE Jean Claude Junker și prim-vicepreședintelui CE Frans Timmermans.

2 noiembrie 2018

Solicitare legată de confirmarea vizitei președintelui Klaus Iohannis la Londra, pe 14 noiembrie și întâlnirea cu premierul britanic Theresa May.

15 noiembrie 2018
Solicitare adresată președintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziție publică cu privire la afirmațiile apărute pe surse occidentale, citate de presa israeliană, potrivit cărora cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a cerut sefului statului să blocheze planul Guvernului de la București de a transfera sediul ambasadei în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

2 februarie 2019
Solicitare adresată președintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziție publică cu privire la afirmațiile omologului rus, Vladimir Putin, legate de faptul că SUA încalcă Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare prin instalarea sistemelor balistice
în România.

8 aprilie 2019
Solicitare adresată președintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziție publică cu privire la revocare procurorului general Augustin Lazăr, după acuzațiile legate de refuzul eliberării de la Aiud a disidentului anticomunist Iulius Filip.

Menționăm că toate solicitările au fost făcute în baza Legii 544/2001- privind liberul acces la informațiile de interes public, în contextul interesului generat de temele menționate. Potrivit legii, autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
Decizia finală a lui Vladimir Putin. Anunț pentru toată Europa
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România, invitat la Altceva cu Adrian Artene
×