George R. R. Martin, autorul cărților care au inspirat „Game of Thrones”: „Nu cred că serialul a fost foarte bun pentru mine”

George R. R. Martin, autorul cărților care au inspirat „Game of Thrones: „Nu cred că serialul a fost foarte bun pentru mine
Publicat: 18/08/2019, 15:28

Cunoscutul autor de romane fantasy a vorbit într-un interviu publicat duminică de Observer despre finalul seriei inspirate de cărțile sale și a insistat că discuțiile create de finalul gândit de realizatorii serialului „Game of Thrones/ Urzeala tronurilor” nu influențează în niciun fel ultimele două volume ale poveștii: „Nu schimbă nimic… Nu poți să mulțumești pe toată lumea, așa că trebuie să te mulțumești pe tine”, a explicat scriitorul.

Martin a început să publice seria „A Song of Ice and Fire/ Cântec de gheață și foc” în 1996, cu „A game of Thrones”. HBO a lansat serialul inspirat de cartea sa în 2011. Succesul cărților și sezoanelor care au urmat în serial se estimează că i-au adus lui Martin o avere de 65 de milioane de dolari. Dar scriitorul spune că nu e chiar încântat de celebritatea adusă de serial: „Nu cred că [seria TV] a fost foarte bună pentru mine. Chiar ceea ce ar fi trebuit să grăbească lucrurile, de fapt, m-a încetinit. În fiecare zi mă așez și scriu și chiar și atunci când am o zi bună … mă simt prost pentru că mă gândesc «Doamne, trebuie să termin cartea. Am scris numai patru pagini când trebuia să scriu 40»”, a mărturisit Martin.

Martin a explicat faptul că „îi lasă pe fani să aibă teoriile lor” dar că a scăpat acum de reacțiile emoționale intense pe care serialul le-a generat pe internet. „M-am ținut departe de toate astea… unele [teorii] sunt îndreptățite, altele bat câmpii. Vor vedea când voi termina”, a mărturisit scriitorul.

Celebritatea a venit cu prețul ei spune Martin: „Nu vreau să merg la o petrecere unde se face o coadă fără sfârșit de oameni care vor să facă poze cu mine. Pentru că nu mai are haz cum avea pe vremuri. E muncă”, a arătat autorul „The Game of Thrones”.

Întrebat ce îi lipsește din perioada în care încă nu era celebru, Martin s-a destăinuit: „Nu mai pot să intru într-o librărie și asta îmi plăcea cel mai tare să fac. Să intru și să umblu de la raft la raft, să iau o carte, să citesc un pic și să plec cu o grămadă de volume de care nu auzisem înainte să ajung în magazin. Acum, dacă mă duc la o librărie mă recunoaște cineva în 10 minute și se strânge o mulțime în jurul meu. Așa că ai multe de câștigat dar și pierzi chestii”.

Încă de la lansare, în 2011, „Urzeala Tronurilor” a devenit un fenomen global și cel mai iubit serial din istoria HBO. „Game of Thrones” a primit de-a lungul timpului foarte multe premii, inclusiv 47 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani și un Peabody Award. Inspirat din seria de romane „A Song of Ice and Fire/Cântec de gheață și foc”, de George R.R. Martin, serialul „Urzeala tronurilor” are o acțiune amplasată într-un ținut fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice și elementele fantastice vin în completarea acțiunii din „Urzeala tronurilor”. A fost seria cea mai longevivă, produsă și difuzată de HBO.

Scriitorul George R.R. Martin a început să lucreze la această seria de romane în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată inițial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate și încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 47 de limbi, inclusiv în română, și s-au vândut în peste 90 de milioane de exemplare pe plan mondial.

Ultimele două volume din serie, „The Winds of Winter” și „A Dream of Spring” sunt în curs de apariție, data lansării fiind în continuare un secret.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Revoltător! Cum justifică Luis Fabian crima de la Padina: 'Trebuie să înghit eu?!'
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
Boala CRUNTĂ cu care se luptă Anca Serea de ani buni: „Deseori, mi-e foarte rău...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în...
Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Acordul de PACE dintre Ucraina și Rusia. S-a aflat ACUM
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una gravă
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Cea mai veche baterie funcționează neîntrerupt de peste 180 de ani
×