Olguța Vasilescu iese la atac: Dacă ești prost sau te cheamă Cîțu, nu știi și nici nu întrebi unii mai deștepți

Olguța Vasilescu iese la atac: Dacă ești prost sau te cheamă Cîțu, nu știi și nici nu întrebi unii mai deștepți
Publicat: 14/11/2019, 13:10

„Sa ii raspundem si ministrului CÎțu care a iesit azi ca mâțu sa miorlaie ca vine austeritatea peste romani din cauză de PSD, desi guverneaza ei…
1. Se plange de un deficit de sub 3 mld lei la pensii anul acesta. Cand noi am preluat guvernarea, acest deficit era de 16 mld lei. Dupa mintea Cîțului e mai rău acum…”, a scris fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook, ca replică la afirmațiile ministrului de Finanțe Florin Cîțu, care a spus, joi, că PSD a lăsat „găuri” la buget.

Social-democratul a motivat că PSD a influențat scăderea deficitului bugetar și majorarea punctului de pensii.

„2. Tocmai transferul contributiilor pe care il contesta PNL, fiindca nu au cum sa recunoasca faptul ca ieseau degeaba in piata la proteste cand noi aveam dreptate sa facem aceasta inginerie, a ajutat la scaderea deficitului si la capacitatea statului de a majora punctul de pensie. Pentru ca pensiile nu au crescut din imprumuturi, ci din mai buna colectare la buget ca urmare a transferului contributiilor”, a explica Olguța Vasilescu.

Totodată, ca soluție pentru deficitul la pensii, aceasta a făcut referire la proiectul de lege al fostului ministru de Finanțe Orlando Teodorovici, prin care cei care nu plătesc contribuțiile la stat la timp, vor suferi pedeapsa cu închisoarea.

„3. Ca sa elimine total deficitul la pensii, trebuie inchis cercul si adoptata legea lui Teodorovici care prevede reincriminarea infractiunii de stopaj la sursa, fiindca sunt inca multi angajatori care nu vars a contributiile desi acestea reprezinta acum banii angajatilor si e furt ceea ce fac”,a argumentat social-democratul.

Fostul ministru al Muncii a mai spus despre Florin Cîțu că „nu isi cunoaste nici macar atributiile ca ministru de Finante”.

„El ma acuza pe mine, ministrul Muncii, de proasta colectare a contributiilor. Apocalipticule, e fix jobul tau ca ministru de FINANTE, pentru asta te platim!”, a completat Olguța Vasilescu.

Deputatul PSD a adus-o în discuție și pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, despre care spune că face un „joc de balet”, împreună cu Florin Cîțu, în ceea ce privește Legea pensiilor.

„5. Intrebat fiind azi daca vor creste pensiile anul viitor, face acelasi joc de balet ca si baubaul de la Munca. Spune ca va respecta legea in vigoare! Legea in vigoare acum, care prevede cresteri sau legea in vigoare de dupa turul 2, fara cresteri, eventual si cu impozitarea pensiilor sub 2000 lei?”, a motivat Olguța Vasilescu.

Aceasta a mai spus că liberalii „plimbă zvonuri” cum că PSD ar fi furat , însă sunt „habarniști”, și l-a întrebat pe ministrul Finanțelor „ce fumează”.

„6. Plimba niste zvonuri ca s-au furat bani de la buget si e penal si e grup infractional si prostiile lor de habarnisti, pentru a se asigura ca poporul ramane iar inert la masurile de austeritate pe care le pregatesc! Ce bani am furat noi? De unde? Cat? Ce fumezi?”, a întrebat aceasta.

„7. Spune ca deficitul nu poate fi tinut sub 3 la suta anul acesta. Noi am putut, desi in fiecare an minteai tu, apocalipticule, ca va fi mai mare. Banca Mondiala spunea saptamana trecuta ca se poate. Dar daca esti prost sau te cheama Cîțu nu stii cum si nici nu intrebi unii mai destepti ca tine!”, l-a ironizat Lia Olguța pe Florin Cîțu.

Aceasta i-a transmis un avertisment ministrului liberal: „Pregateste-ti blana ca vad ca te mananca! Spune ca sunt guraliva. Nu ati vazut nimic pana acum, habarnistilor! Credeti ca nu vom avea reactie cand vedem cum va bateti joc de munca noastra si de toate categoriile sociale?”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus, joi, că are soluții pentru a diminua deficitul bugetar și a dat asigurări că bugetul pentru 2020 va respecta legislația care prevede creșterile de pensii și salarii. Pentru reducerea deficitului, ministrul va discuta cu reprezentanții ANAF.

Acesta a dat exemple de „găuri” lăsate de PSD deficitul de 2,9 miliarde de lei de la bugetul asigurărilor sociale, deși se prevedea un excedent de 2,9 miliarde și o datorie de 1,8 miliarde de lei către companiile care au plătit concediile medicale și cărora Casa Națională de Asigurări de Sănătate trebuie să le returneze banii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai