Un nou regulament pentru terase, pe masa CGMB, pentru combaterea COVID-19. Ce măsuri trebuie să respecte patronii din Centrul Vechi

Un nou regulament pentru terase, pe masa CGMB, pentru combaterea COVID-19. Ce măsuri trebuie să respecte patronii din Centrul Vechi
Sursa: Mediafax Foto
Publicat: 13/07/2020, 13:55

Patronii teraselor din București sunt obligași să își delimiteze spațiile, iar între două astfel de unități trebuie să fie un culoar liber de patru metri pe axul străzii. Televizoarele sau videoproiectoarele vor fi permise numai cu ocazia marilor evenimente cultural sportive. Regulile sunt prevăzute în proiectul de modificare a regulamentului pentru funcționarea teraselor din Centrul istoric al Capitalei, pus în dezbaterea consilierilor generali în ședința de miercuri.

„Având în vedere faptul efectele situației epidemiologice continuă să producă consecințe negative aât în mediul privat, cât și relațiilor sociale, ca urmare a limitării unor drepturi fundamentale, în contextul necesității creării unor condiții socio-economice necesare diminuării efectelor generate de virusul SARS-COV-2, interesul public general reclamă adoptarea unor măsuri în consecință”, se arată în referatul de aprobare privind modificarea regulamentului, aflat pe agenda ședinței Consiliului General al Municipiului București din 15 iulie.

În situația în care terasa nu este delimitată, avizul nu este valabil

„Modificările propuse în Regulament vin în sprijinul măsurilor legale recent adoptate în vederea prevenirii și combaterii COVID-19”, se arată în document.

Terasele au fost redeschise din 1 iunie, cu obligația respectării regulilor de distanțare fizică și de protecție sanitară. În urma verificărilor din weekend din Centrul Vechi al Capitalei, echipele de polițiști, polițiști locali, jandarmi și comisari de la Protecția Consumatorului au dat zeci de amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei pentru neregulile descoperite.

„La avizare și amplasare se vor utiliza dungile de ghidaj/delimitare ce vor fi figurate pe planurile anexă la prezentul regulament, astfel încât de se asigure pe axul străzii o distanță (culoar) liberă de 4 m. Este obligația agentului economic să aibă terasa delimitată. în situația în care nu este delimitată, avizul nu este valabil. Operațiunea de trasare se face de către Adminsitrația Străzilor”, potrivit proiectului de hotărâre a CGMB.

Conform documentului, între tarase se va putea realiza o separare față de vecini și maximum 2,5 m față de stradă exclusiv din elemente de mobilier urban din sticlă (geam securizat) clară, cu dimensiuni maxime de 1,25 m lungime și 1,5 m înalțime, montată în cadre metalice negre, sprijinită pe tălpici și nefixată în pavajul străzii, sau din jardiniere de lemn/metal, , cu dimensiuni maxime de 1,25 m lungime, 1,5 m înalțime și 0,5 metri lățime, simplu așezate pe pavajul străzii.

Interzisă amplasarea teraselor în dreptul fațadelor cu risc de prăbușire

În plus, pe terasele sezoniere sunt interzise mobilierul pentru servise, inclusiv automatele de vânzare, instalațiile frigorifice, de preparare a produselor sau de spălare a veselei, standurile/vitrinele de prezentare a produselor și, mai mult, televizoarele – plasamă, LCD, LED – și videoproiectoarele, inclusiv aparatura de alimentare cu energie electrică a acestora, „cu excepția mariloe evenimente cultural sportive”.

Regulamentul face referiri și la amplasarea teraselor în dreptul clădirilor cu fațade degradate, cu pericol de prăbușire a elementelor decorative, tencuieli, aceasta fiind interzisă dacă nu este reabilitată fațada.

Proiect de Hotarare Terase by Gandul.info on Scribd

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani