Un nou regulament pentru terase, pe masa CGMB, pentru combaterea COVID-19. Ce măsuri trebuie să respecte patronii din Centrul Vechi

Un nou regulament pentru terase, pe masa CGMB, pentru combaterea COVID-19. Ce măsuri trebuie să respecte patronii din Centrul Vechi
Sursa: Mediafax Foto
Publicat: 13/07/2020, 13:55

Patronii teraselor din București sunt obligași să își delimiteze spațiile, iar între două astfel de unități trebuie să fie un culoar liber de patru metri pe axul străzii. Televizoarele sau videoproiectoarele vor fi permise numai cu ocazia marilor evenimente cultural sportive. Regulile sunt prevăzute în proiectul de modificare a regulamentului pentru funcționarea teraselor din Centrul istoric al Capitalei, pus în dezbaterea consilierilor generali în ședința de miercuri.

„Având în vedere faptul efectele situației epidemiologice continuă să producă consecințe negative aât în mediul privat, cât și relațiilor sociale, ca urmare a limitării unor drepturi fundamentale, în contextul necesității creării unor condiții socio-economice necesare diminuării efectelor generate de virusul SARS-COV-2, interesul public general reclamă adoptarea unor măsuri în consecință”, se arată în referatul de aprobare privind modificarea regulamentului, aflat pe agenda ședinței Consiliului General al Municipiului București din 15 iulie.

În situația în care terasa nu este delimitată, avizul nu este valabil

„Modificările propuse în Regulament vin în sprijinul măsurilor legale recent adoptate în vederea prevenirii și combaterii COVID-19”, se arată în document.

Terasele au fost redeschise din 1 iunie, cu obligația respectării regulilor de distanțare fizică și de protecție sanitară. În urma verificărilor din weekend din Centrul Vechi al Capitalei, echipele de polițiști, polițiști locali, jandarmi și comisari de la Protecția Consumatorului au dat zeci de amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei pentru neregulile descoperite.

„La avizare și amplasare se vor utiliza dungile de ghidaj/delimitare ce vor fi figurate pe planurile anexă la prezentul regulament, astfel încât de se asigure pe axul străzii o distanță (culoar) liberă de 4 m. Este obligația agentului economic să aibă terasa delimitată. în situația în care nu este delimitată, avizul nu este valabil. Operațiunea de trasare se face de către Adminsitrația Străzilor”, potrivit proiectului de hotărâre a CGMB.

Conform documentului, între tarase se va putea realiza o separare față de vecini și maximum 2,5 m față de stradă exclusiv din elemente de mobilier urban din sticlă (geam securizat) clară, cu dimensiuni maxime de 1,25 m lungime și 1,5 m înalțime, montată în cadre metalice negre, sprijinită pe tălpici și nefixată în pavajul străzii, sau din jardiniere de lemn/metal, , cu dimensiuni maxime de 1,25 m lungime, 1,5 m înalțime și 0,5 metri lățime, simplu așezate pe pavajul străzii.

Interzisă amplasarea teraselor în dreptul fațadelor cu risc de prăbușire

În plus, pe terasele sezoniere sunt interzise mobilierul pentru servise, inclusiv automatele de vânzare, instalațiile frigorifice, de preparare a produselor sau de spălare a veselei, standurile/vitrinele de prezentare a produselor și, mai mult, televizoarele – plasamă, LCD, LED – și videoproiectoarele, inclusiv aparatura de alimentare cu energie electrică a acestora, „cu excepția mariloe evenimente cultural sportive”.

Regulamentul face referiri și la amplasarea teraselor în dreptul clădirilor cu fațade degradate, cu pericol de prăbușire a elementelor decorative, tencuieli, aceasta fiind interzisă dacă nu este reabilitată fațada.

Proiect de Hotarare Terase by Gandul.info on Scribd

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”