Nelu Tătaru: Avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă la nivel național, dintre care aproximativ 2.000 în spitalele COVID

Nelu Tătaru: Avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă la nivel național, dintre care aproximativ 2.000 în spitalele COVID
„Cu stimă, Nelu Tătaru...” În prag de alegeri, românii au primit SMS-uri care ar fi fost semnate de ministrul Sănătății
Publicat: 19/07/2020, 14:06
Actualizat: 19/07/2020, 15:20

În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID din România sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă, a declarat duminică ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Aceasta înseamnă că jumătate din numărul tolal al paturilor ATI din România sunt alocate bolnavilor COVID. Declarația vine pe fodul afirmației făcute vineri de secretarului de stat Raed Arafat, care a declarat că în spitalele Covid din București nu mai era niciun loc liber la terapie intensivălasfârșitul săptămânii.

Numărul paturilor va fi suplimentat la Spitalul „Elias” şi la Institutul „Matei Balş”, a mai precizat ministrul Nelu Tătaru

În acest moment, la nivel naţional există aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă, dintre care o jumătate sunt în spitale care tratează pacienţi COVID-19, spune ministrul Sănătății.

„La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi. Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale. În următoarea perioadă, şi la „Elias”, şi la „Matei Balş” va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Noi sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie”, a declarat duminică Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

La secțiile ATI, în acest moment, sunt internați 280 de pacienți Covid, potrivit ultimei informări oficiale, ceea ce înseamnă că în țară sunt disponinile peste 1.600 de paturi ATI.

Totuși, distribuția cazurilor face ca spitalele din anumite orașe să fie complet ocupate la secțiile ATI, iar pacienții care au nevoie de terapie intensivă să fie mutați în alte orașe.

În spitalele din București pentru tratarea bolnavilor de COVID nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă, potrivit secretarului de stat în MAI, Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, a tras un semnal de alarmă vineri seară, la un post de televiziune, declarându-se îngrijorat, asupra faptului că în spitalele Covid din București nu mai există niciun loc liber la terapie intensivă.

Este vorba despre Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie de la „Ana Aslan”.

Este o situație care nu s-a mai întâmplat în București și intervine în ziua în care România a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri în 24 de ore – 799 în întreaga țară, declara la acel moment Arafat.

În curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti există un spital modular pentru pacienţi COVID-19, construit de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”. Spitalul este gata, mai are nevoie de câteva echipamente, care au început să sosească sâmbătă.

Premierul Ludovic Orban a vizitat sâmbătă spitalul modular de la Elias, construit cu bani din donațiile a peste 250.000 de români.

Unitatea modulară de la Elias are 38 de paturi: 14 pentru pacienţi în stare gravă, 14 pentru pacienţi în stadii intermediare şi 10 pentru pacienţi suspecţi de COVID-19. În ceea ce priveşte personalul necesar pentru această structură, premierul a spus că este vorba de minimum patru medici anestezişti şi opt asistenţi pe tură.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete