Virgil Păunescu, managerul OncoGen: Institutul Gamaleya, unde a fost creat vaccinul rusesc, nu-mi spune nimic

Virgil Păunescu, managerul OncoGen: Institutul Gamaleya, unde a fost creat vaccinul rusesc, nu-mi spune nimic
Virgil Păunescu, managerul OncoGen: Institutul Gamaleya, unde a fost creat vaccinul rusesc, nu-mi spune nimic / Foto colaj: Pixabay.com
Publicat: 12/08/2020, 07:04

Rusia a anunțat marți că a înregistrat primul vaccin anticoronavirus și vestea a fost propagată cu surle și trâmbițe chiar de președintele Vladimir Putin, care a spus că printre cei imunizați se numără una dintre fiicele sale. Mai mult, vaccinul are un nume pe măsură: Sputnik-V. Iată ce spune managerul OncoGen, Virgil PĂUNESCU, despre vaccinul dezvoltat de ruși.

Potrivit unei știri recente, elita rusească ar fi avut acces la vaccin, în fază experimentală, încă din luna aprilie, de la începutul pandemiei.

Managerul OncoGen, Virgil Păunescu, a declarat la Digi24 că nu există însă elemente pentru a cataloga acest vaccin anunțat în Rusia: „Un vaccin nu este o chestiune simplă, nu este o joacă”.

Profesorul Păunescu, noi detalii despre vaccinul românesc anti-COVID: „Vaccinul dezvoltat de noi este dintr-o generație net superioară celorlalte tehnologii” (EXCLUSIV)

Centrul de Terapii Celulare și Genice în Tratamentul Cancerului OncoGen din Timișoara este cel mai avansat institut de cercetări medicale din țara noastră și singurul din Europa de Est care are în testare un vaccin împotriva virusului SARS-nCoV-2. Prof. Virgil Păunescu a explicat, în exclusivitate pentru Gândul.RO, că vaccinul dezvoltat de OncoGen este dintr-o generație net superioară celorlalte tehnologii și are cel puțin patru puncte tari.

„Nici măcar nu știm care este calea de administrare, numărul de doze

Virgil Păunescu s-a declarat sceptic în a defini vaccinul rusesc, deoarece nu știm multe lucruri despre acest experiment: „Problema este că el (n.r. vaccinul) s-a desfășurat într-un oarecare secret. Adică noi nu știm nici când au început aceste cercetări, nici în ce constă tehnologia acestui vaccin, nici dacă conține material genetic, nici dacă nu conține material genetic. Nici măcar nu știm care este calea de administrare sau numărul de doze. Așadar nu putem face aprecieri asupra lui pentru că nu știm nimic.

În locul unei colaborări pentru dezvoltarea la nivel mondial a unuia sau a mai multor vaccinuri, am asistat la o competiție între diversele colective de cercetare, dar care în general reflectă o competiție între marile puteri economice și tehnologice ale lumii. Am știut că rușii lucrează la un vaccin. Ei au anunțat odată cu noi la OMS, un laborator din Sankt Petersburg care se ocupă de dezvoltarea unui vaccin, dar nu aveam niciun fel de date referitoare la ce se întâmplă acolo. Restul țărilor au fost ceva mai transparente, și ceva date inclusiv din China avem”.

„Nu știm nimic despre acest institut”

Păunescu spune că nu știe nimic despre Institutul Gamaleya din Moscova, unde s-a dezvoltat vaccinul. „Dacă l-aș cauta pe internet aș găsi totul scris în limba rusă și nu aș înțelege nimic”.

„Problema este că nu-l putem judeca, viteză, neviteză nu avem elemente să-l judecăm. Nu am elemente să vă spun nimic despre acest vaccin decât că el va fi primit cu suspiciune și oarecare îndoială pentru că nu se cunosc elementele. Un vaccin nu este o chestiune simplă, nu este o joacă. Un vaccin poate genera reacții secundare și poate crea probleme serioase chiar și atunci când este foarte, foarte bine testat. Doar în timp se văd efectele secundare.

Mă așteptam ca domnul Putin, în buna tradiție rusească, să-l vedem la televizor cum se vaccinează personal și nu să ne spună că și-a vaccinat fiica.

Ce mă îngrijorează cel mai tare în această lipsa de colaborare care s-a transformat într-o competiție, competiție care ne aduce în situația în care cei care fac un produs îl supralicitează din dorința de a-l scoate în evidență, de a dovedi că ei sunt cei mai buni, o putere la nivel mondial, și sigur dorința sau reflexul normal al celorlalți de a-l denigra. Se va ajunge la situația în care populația nu va mai avea încredere în vaccinuri. Nu există un vaccin care să nu aibă și efecte secundare. Nu există un produs ideal. În spatele acestei de competiții de orgolii se ascunde un lucru foarte grav”, a mai spus cercetătorul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ