„Frica de eșec”generează adolescenților din Marea Britanie cel mai scăzut nivel de fericire din Europa. La polul opus, adolescenții din România, mai satisfăcuți de propria viață decât cei din Finlanda

„Frica de eșec”generează adolescenților din Marea Britanie cel mai scăzut nivel de fericire din Europa. La polul opus, adolescenții din România, mai satisfăcuți de propria viață decât cei din Finlanda
Publicat: 28/08/2020, 19:43
Actualizat: 28/08/2020, 19:43

Mai mult de o treime din tinerii de 15 ani din Marea Britanie au obținut un scor scăzut privind satisfacție vieții , potrivit raportului realizat de „Good Childhood” de la Children’s Society

Satisfacția față de școală, prieteni și simțul scopului este scăzută

Copiii din Marea Britanie au cele mai scăzute niveluri de satisfacție de viață din Europa, cu „o frică de eșec”, potrivit unui raport major despre fericirea copilăriei.

Mai mult de o treime dintre tinerii din 15 ani din Marea Britanie au obținut un nivel scăzut în ceea ce privește satisfacția vietii, a constatat raportul anual „Good Childhood” de la Children’s Society, citat de The Guardian. De asemenea, satisfacția față de școaăa, prieteni și simțul scopului în comparație cu copiii din alte țări europene, este scăzută.

Sărăcia, un factor care generează teama față de viitor

Creșterea sărăciei copiilor din Marea Britanie și a presiunilor școlare au fost menționate alături de teama eșecului, deoarece motivele pentru care doar 64% dintre copiii din Marea Britanie au avut o satisfacție ridicată în viață – cea mai mică cifră din 24 de țări examinate de OCDE.

Nivelul de satisfacție a calității vieții în România, mai mare decât al copiilor din Finlanda

Copiii din România au avut cele mai ridicate niveluri de satisfacție a calitătii vietii (85%), chiar înaintea Finlandei (84%), în timp ce Marea Britanie a evoluat mai slab decât Spania (82%) și Franța (80%).

„Copiii și tinerii vorbesc mult despre presiunea  exercitată asupra lor”, a spus Richard Crellin, unul dintre autorii raportului. „Am reflectat că acest lucru ar putea fi legat de o presiune din societatea britanică de a avea responsabilități. Tinerii din Marea Britanie au spus [cum] se simt judecați dacă nu reușesc din prima. ”

Nemulțumirile adolescenților ar putea să se agraveze pe fondul pandemiei. Unul din cinci copii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani în Marea Britanie – echivalentul a 1,1 milioane – a raportat că este nemulțumit de viața lor în ansamblu în criza coronavirusului

Datele raportului au fost colectate înainte de declansarea pandemiei coronavirusului, ceea ce sugerează că lucrurile ar putea fi acum mult mai grave pentru tinerii din Marea Britanie. În luna iulie, un sondaj realizat de Children’s Society a constatat că aproape unul din cinci copii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani în Marea Britanie – echivalentul a 1,1 milioane – a raportat că este nemulțumit de viața lor în ansamblu în criza coronavirusului, în creștere de la o medie de 10 … 13% în ultimii cinci ani.

„Chiar înainte de pandemie, mulți au considerat că viața lor nu are un sens. Credem că nu este doar o frică de eșec – care în cercetările anterioare am constatat că a fost mai mare în rândul celor care trăiesc în sărăcie ”, a spus Russell. Am solicitat guvernului să „apese butonul de resetare” și să introducă o măsură națională pentru bunăstarea copiilor.

Marea Britanie, cea mai mare creștere a sărăciei în cazul copiilor, în perioada 2015-2018

Între 2015 și 2018, Marea Britanie a avut cea mai mare creștere a sărăciei relative a copiilor – în jur de 4 puncte procentuale, în timp ce nivelul mediu al sărăciei copiilor a scăzut cu aproximativ 2 puncte procentuale în cele 24 de țări, potrivit datelor Eurostat din raport.

Adolescenții din Marea Britanie și Malta, cea mai mare teamă de eșec. La polul opus, se situează Elveția, România și Austria

Copii de cincisprezece ani din Marea Britanie au avut cea mai mare teamă de eșec în 24 de țări europene, evaluată prin Programul OCDE de evaluare internațională (Pisa). Cei din Elveția, România și Austria au avut cea mai mică teamă de eșecuri, doar Malta apropiindu-se de scorul Marii Britanii.

Raportul adaugă faptul că Marea Britanie are unele dintre cele mai ridicate niveluri de presiune în muncă școlară raportate de tinerii de 15 ani, conform datelor din Sănătatea Comportamentelor de Sănătate 2017-2016 (HBSC). Anglia a venit pe locul trei din 45 de țări, cu 74% dintre fete și 62% dintre băieți care se simt presați de munca școlară. Țara Galilor s-a clasat pe locul cinci (75% dintre fete și 55% dintre băieți) și Scoția pe locul șase (74% dintre fete și 53% dintre băieți).

De asemenea, Marea Britanie a înregistrat cea mai puternică scădere a satisfacției în viața copilăriei în ultimii cinci ani, potrivit raportului, care a comparat Marea Britanie cu țările UE pentru prima dată în 2015. A fost a 19-a din 21 de țări în 2015, cu un scor de 6,98, chiar peste Italia (6,89) și Grecia (6,91). În timp ce în aceste două alte țări a existat o ușoară creștere a satisfacției vieții, în Marea Britanie a scăzut substanțial.

Adolescentele de 15 ani, mai nefericite

De asemenea, raportul a constatat că fetele sunt mai nefericite decât băieții, cu aproape un sfert din fetele de 15 ani care se luptă pentru bunăstarea lor. Decalajul dintre fericirea băieților și a fetelor era, de asemenea, mai pronunțat decât în ​​orice altă țară analizată de Pisa.

În Marea Britanie, 23% dintre fete au avut scoruri de bunăstare în cel puțin trei dintre cele patru măsuri (satisfacția vieții, fericire, tristețe și simțul scopului), comparativ cu 14% dintre băieți. Fetele aveau tendința de a fi mai fericite decât băieții la sfârșitul școlii primare, dar între 10-15 ani bunăstarea lor „scade”, a spus Crellin.

Relațiile de prietenie, cauză a nefericirii

Prietenii au fost, de asemenea, un motiv de durere pentru unii. Între 2009 și 2017, numărul copiilor din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani care nu erau mulțumiți de prietenii lor a crescut de la aproximativ 86.000 (1,9%) la aproximativ 155.000 (3,5%), conform datelor studiului „Understanding Society” citat în raport. Raportul a constatat, de asemenea, că 3% copii din Marea Britanie au declarat că nu au prieteni apropiați cu care ar putea vorbi dacă au probleme.

Prof Tamsin Ford, de la facultatea de psihiatrie pentru copii și adolescenți de la Royal College of Psychiatrists, a declarat că rezultatele raportului sunt foarte îngrijorătoare, mai ales că anul 2020 a fost deosebit de dureros pentru mulți copii.

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a sprijini bunăstarea lor, inclusiv asigurarea sporită a asistenței pentru sănătate mintală în școli și tratament specializat în domeniul sănătății mintale pentru toți copiii care au nevoie de acesta”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani