„Frica de eșec”generează adolescenților din Marea Britanie cel mai scăzut nivel de fericire din Europa. La polul opus, adolescenții din România, mai satisfăcuți de propria viață decât cei din Finlanda

„Frica de eșec”generează adolescenților din Marea Britanie cel mai scăzut nivel de fericire din Europa. La polul opus, adolescenții din România, mai satisfăcuți de propria viață decât cei din Finlanda
Publicat: 28/08/2020, 19:43
Actualizat: 28/08/2020, 19:43

Mai mult de o treime din tinerii de 15 ani din Marea Britanie au obținut un scor scăzut privind satisfacție vieții , potrivit raportului realizat de „Good Childhood” de la Children’s Society

Satisfacția față de școală, prieteni și simțul scopului este scăzută

Copiii din Marea Britanie au cele mai scăzute niveluri de satisfacție de viață din Europa, cu „o frică de eșec”, potrivit unui raport major despre fericirea copilăriei.

Mai mult de o treime dintre tinerii din 15 ani din Marea Britanie au obținut un nivel scăzut în ceea ce privește satisfacția vietii, a constatat raportul anual „Good Childhood” de la Children’s Society, citat de The Guardian. De asemenea, satisfacția față de școaăa, prieteni și simțul scopului în comparație cu copiii din alte țări europene, este scăzută.

Sărăcia, un factor care generează teama față de viitor

Creșterea sărăciei copiilor din Marea Britanie și a presiunilor școlare au fost menționate alături de teama eșecului, deoarece motivele pentru care doar 64% dintre copiii din Marea Britanie au avut o satisfacție ridicată în viață – cea mai mică cifră din 24 de țări examinate de OCDE.

Nivelul de satisfacție a calității vieții în România, mai mare decât al copiilor din Finlanda

Copiii din România au avut cele mai ridicate niveluri de satisfacție a calitătii vietii (85%), chiar înaintea Finlandei (84%), în timp ce Marea Britanie a evoluat mai slab decât Spania (82%) și Franța (80%).

„Copiii și tinerii vorbesc mult despre presiunea  exercitată asupra lor”, a spus Richard Crellin, unul dintre autorii raportului. „Am reflectat că acest lucru ar putea fi legat de o presiune din societatea britanică de a avea responsabilități. Tinerii din Marea Britanie au spus [cum] se simt judecați dacă nu reușesc din prima. ”

Nemulțumirile adolescenților ar putea să se agraveze pe fondul pandemiei. Unul din cinci copii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani în Marea Britanie – echivalentul a 1,1 milioane – a raportat că este nemulțumit de viața lor în ansamblu în criza coronavirusului

Datele raportului au fost colectate înainte de declansarea pandemiei coronavirusului, ceea ce sugerează că lucrurile ar putea fi acum mult mai grave pentru tinerii din Marea Britanie. În luna iulie, un sondaj realizat de Children’s Society a constatat că aproape unul din cinci copii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani în Marea Britanie – echivalentul a 1,1 milioane – a raportat că este nemulțumit de viața lor în ansamblu în criza coronavirusului, în creștere de la o medie de 10 … 13% în ultimii cinci ani.

„Chiar înainte de pandemie, mulți au considerat că viața lor nu are un sens. Credem că nu este doar o frică de eșec – care în cercetările anterioare am constatat că a fost mai mare în rândul celor care trăiesc în sărăcie ”, a spus Russell. Am solicitat guvernului să „apese butonul de resetare” și să introducă o măsură națională pentru bunăstarea copiilor.

Marea Britanie, cea mai mare creștere a sărăciei în cazul copiilor, în perioada 2015-2018

Între 2015 și 2018, Marea Britanie a avut cea mai mare creștere a sărăciei relative a copiilor – în jur de 4 puncte procentuale, în timp ce nivelul mediu al sărăciei copiilor a scăzut cu aproximativ 2 puncte procentuale în cele 24 de țări, potrivit datelor Eurostat din raport.

Adolescenții din Marea Britanie și Malta, cea mai mare teamă de eșec. La polul opus, se situează Elveția, România și Austria

Copii de cincisprezece ani din Marea Britanie au avut cea mai mare teamă de eșec în 24 de țări europene, evaluată prin Programul OCDE de evaluare internațională (Pisa). Cei din Elveția, România și Austria au avut cea mai mică teamă de eșecuri, doar Malta apropiindu-se de scorul Marii Britanii.

Raportul adaugă faptul că Marea Britanie are unele dintre cele mai ridicate niveluri de presiune în muncă școlară raportate de tinerii de 15 ani, conform datelor din Sănătatea Comportamentelor de Sănătate 2017-2016 (HBSC). Anglia a venit pe locul trei din 45 de țări, cu 74% dintre fete și 62% dintre băieți care se simt presați de munca școlară. Țara Galilor s-a clasat pe locul cinci (75% dintre fete și 55% dintre băieți) și Scoția pe locul șase (74% dintre fete și 53% dintre băieți).

De asemenea, Marea Britanie a înregistrat cea mai puternică scădere a satisfacției în viața copilăriei în ultimii cinci ani, potrivit raportului, care a comparat Marea Britanie cu țările UE pentru prima dată în 2015. A fost a 19-a din 21 de țări în 2015, cu un scor de 6,98, chiar peste Italia (6,89) și Grecia (6,91). În timp ce în aceste două alte țări a existat o ușoară creștere a satisfacției vieții, în Marea Britanie a scăzut substanțial.

Adolescentele de 15 ani, mai nefericite

De asemenea, raportul a constatat că fetele sunt mai nefericite decât băieții, cu aproape un sfert din fetele de 15 ani care se luptă pentru bunăstarea lor. Decalajul dintre fericirea băieților și a fetelor era, de asemenea, mai pronunțat decât în ​​orice altă țară analizată de Pisa.

În Marea Britanie, 23% dintre fete au avut scoruri de bunăstare în cel puțin trei dintre cele patru măsuri (satisfacția vieții, fericire, tristețe și simțul scopului), comparativ cu 14% dintre băieți. Fetele aveau tendința de a fi mai fericite decât băieții la sfârșitul școlii primare, dar între 10-15 ani bunăstarea lor „scade”, a spus Crellin.

Relațiile de prietenie, cauză a nefericirii

Prietenii au fost, de asemenea, un motiv de durere pentru unii. Între 2009 și 2017, numărul copiilor din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani care nu erau mulțumiți de prietenii lor a crescut de la aproximativ 86.000 (1,9%) la aproximativ 155.000 (3,5%), conform datelor studiului „Understanding Society” citat în raport. Raportul a constatat, de asemenea, că 3% copii din Marea Britanie au declarat că nu au prieteni apropiați cu care ar putea vorbi dacă au probleme.

Prof Tamsin Ford, de la facultatea de psihiatrie pentru copii și adolescenți de la Royal College of Psychiatrists, a declarat că rezultatele raportului sunt foarte îngrijorătoare, mai ales că anul 2020 a fost deosebit de dureros pentru mulți copii.

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a sprijini bunăstarea lor, inclusiv asigurarea sporită a asistenței pentru sănătate mintală în școli și tratament specializat în domeniul sănătății mintale pentru toți copiii care au nevoie de acesta”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”