Reprezentanții marilor magazine îi îndeamnă pe români să nu se grăbească să facă stocuri. Măsurile luate înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor

Reprezentanții marilor magazine îi îndeamnă pe români să nu se grăbească să facă stocuri. Măsurile luate înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor
Magazine alimentare trebuie să respecte normele de funcționare în timpul stării de alertă / Imagine cu caracter ilustrativ - Pixabay
Publicat: 06/11/2020, 18:37
Actualizat: 06/11/2020, 18:38

Marile magazine din România sunt pregătite cu stocuri de alimente și produse de igienă și sanitare, atât la raft, cât și în depozite, au transmis reprezentanții acestora vineri, după ce autorități au anunțat că, de luni, vor intra in vigoare o serie de restricții pentru gestioanrea pandemiei de COVID-19.

După ce Guvernul a anunțat deciziile cu privire la restricțiile ce vor fi impuse, de luni, pentru a limita creșterea incidenței cazurilor de COVID-19, membrii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) au transmis că sunt pregătite – atât la raft, cât și în depozite, cu stocuri de alimente și produse de igienă și sanitare, chiar și în condițiile în care este posibil ca în acest sfârșit de săptămână să se înregistreze o ușoară creștere a cererii și numărului de consumatori.

România a depășit, vineri, pragul de 10.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, un nou record negativ.

Apelul pentru clienți

„AMRCR îi asigură pe toți care sunt clienți ai magazinelor membrilor Asociației că la nivelul acestora sunt luate toate măsurile sanitare necesare, iar personalul este organizat pentru a asigura funcționarea normală în intervalul stabilit prin reglementările legale. Vă informăm că au fost revăzute procedurile de transport și aprovizionare, se analizează oportunități suplimentare pentru produsele și producătorii locali, precum și soluțiile de personal în contextul noilor limitări preconizate a intra în vigoare la începutul săptămânii viitoare. Facem un apel către toți consumatorii să țină seama de condițiile privind autoprotecția (purtarea măștii, păstrarea distanței de siguranță etc.) și să respecte indicațiile personalului de pază și ordine în ceea ce privește accesul în magazine”, a transmis Asociația, potrivit Mediafax.

Potrivit AMRCR, magazinele vor rămâne funcționale, bine aprovizionate și nu există motive pentru a lua în calcul constituirea unor stocuri personale suplimentare.

Un apel similar a fost lansat de Asociație în martie, în zilele premergătoare instituirii stării de urgență pe teritoriul României. „A cumpăra mai mult decât ai nevoie poate însemna uneori să îi lași pe ceilalți fără produsele de care au nevoie”, transmitea atunci asociația.

Raed Arafat, șeful DSU, a dat detaliat, vineri, cu privire la restricțiile din următoarele 30 de zile, discutate joi seara de Guvern, printre care se numără închiderea magazinelor la ora 21:00, pentru reducerea riscului de răspândire. Sunt excepții – LIVRAREA LA DOMICILIU rămâne deschisă, FARMACII, BENZINĂRII, rămân deschise. S-a decis și interzicerea funcționării piețelor, târgurilor, bâlcilor. Piețele agroalimentare în spații deschise rămân deschise.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii