Cum şi-a pus Ludovic Orban o parte a partidului în cap: Liberalii, nemulțumiți că șeful PNL a cedat ministere importante celor din USR-PLUS (SURSE)

Cum şi-a pus Ludovic Orban o parte a partidului în cap: Liberalii, nemulțumiți că șeful PNL a cedat ministere importante celor din USR-PLUS (SURSE)
Cum şi-a pus Ludovic Orban o parte a partidului în cap: Liberalii, nemulțumiți că șeful PNL a cedat ministere importante celor din USR-PLUS (SURSE) sursă foto: GOV.RO
Publicat: 19/12/2020, 12:12
Actualizat: 19/12/2020, 13:42

Mai mulți lideri PNL sunt nemulțumiți de rezultatul negocierilor de vineri cu USR PLUS și UDMR, deoarece fostul premier Ludovic Orban a cedat cele trei ministere râvnite de partid – Dezvoltarea, Transporturilor și Fondurile Europene, potrivit G4Media.

Liberalii, nemulțumiți că șeful PNL a cedat ministere importante celor din USR-PLUS

Nemulțumirea s-a manifestat încă de vineri seară, atunci când Ludovic Orban a negociat ministerele singur, timp de aproape 45 de minute, cu ceilalți președinți de partid – Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, fără participarea delegațiilor de negociere.

La scurt timp, după ce a făcut anunțul privind ministerele pe care le va avea PNL în Guvern , Orban a plecat acasă fără să le ofere nicio explicație liberalilor.

Nemulțumiri și în consiliile județene

Printre nemulțumiți se numără mai mulți primari și președinți de Consilii Județene, lideri de la centru și candidați pentru eventuale portofolii ministeriale.

Filialele din Ardeal se revoltă, spun surse liberale pentru Digi24.ro, respectiv Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, cele controlate de lideri cu influență ca Emil Boc și Ilie Bolojan, deoarece Orban ar fi sacrificat nume apreciate ca Lucian Bode de la Transporturi și Marcel Boloș de la Fonduri Europene. De asemenea, și ministerul Dezvoltării era un alt punct cheie pentru partid, acum va fi la UDMR.

Pentru liberali era important ministerul Dezvoltării, cel care gestionează un buget uriaș, programele de dezvoltare locală și banii pentru primari. De asemenea, Transporturile erau pe lista lor de interese, având în vedere proiectele de infrastructură promise în campanie.

Primele nume de miniştri

Florin Cîțu este premierul propus de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR, a anunțat Ludovic Orban, vineri seară, după negocierile dintre cele trei formațiuni politice. Așa cum a dezvăluit și GÂNDUL.RO, cei de la USR PLUS, în frunte cu Dacian Cioloș l-au preferat pe Florin Cîțu, în detrimentul președintelui PNL, Ludovic Orban.

Astfel, Guvernul va avea 18 ministere. Din acestea, 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 de USR-PLUS și 3 de reprezentanți ai UDMR”, potrivit lui Ludovic Orban.

Atât PNL, USR-PLUS, cât și UDMR, au deja pe liste câțiva favorități, potrivit surselor GÂNDUL. Astfel, în cărți pentru Apărare este actualul ministrul Ciucă, iar la Ministerul de Externe preferat este tot Nicolae Ciucă, actualul premier interimar.

La MAI prima variantă rămâne tot Marcel Vela, însă nu este exclus din cărți nici Rareș Bogdan. În ceea ce privește, ministerul Muncii prima variantă rămâne Violeta Alexandra, însă în joc se numără și Dan Vâlceanu și Robert Sighartău. Portofoliul Educației ar urma să fie ocupat de Raluca Turcan sau Sorin Cîmpeanu.

USR-PLUS ar urma să primească șase portofilii, printre care : Justiție – Stelian Ion, Transporturi- Cătălin Drulă , Sănătate – Vlad Voiculescu și Economie, antreprenoriat și IMM – Claudiu Năsui, potrivit surselor Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata