Cum şi-a pus Ludovic Orban o parte a partidului în cap: Liberalii, nemulțumiți că șeful PNL a cedat ministere importante celor din USR-PLUS (SURSE)

Cum şi-a pus Ludovic Orban o parte a partidului în cap: Liberalii, nemulțumiți că șeful PNL a cedat ministere importante celor din USR-PLUS (SURSE)
Cum şi-a pus Ludovic Orban o parte a partidului în cap: Liberalii, nemulțumiți că șeful PNL a cedat ministere importante celor din USR-PLUS (SURSE) sursă foto: GOV.RO
Publicat: 19/12/2020, 12:12
Actualizat: 19/12/2020, 13:42

Mai mulți lideri PNL sunt nemulțumiți de rezultatul negocierilor de vineri cu USR PLUS și UDMR, deoarece fostul premier Ludovic Orban a cedat cele trei ministere râvnite de partid – Dezvoltarea, Transporturilor și Fondurile Europene, potrivit G4Media.

Liberalii, nemulțumiți că șeful PNL a cedat ministere importante celor din USR-PLUS

Nemulțumirea s-a manifestat încă de vineri seară, atunci când Ludovic Orban a negociat ministerele singur, timp de aproape 45 de minute, cu ceilalți președinți de partid – Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, fără participarea delegațiilor de negociere.

La scurt timp, după ce a făcut anunțul privind ministerele pe care le va avea PNL în Guvern , Orban a plecat acasă fără să le ofere nicio explicație liberalilor.

Nemulțumiri și în consiliile județene

Printre nemulțumiți se numără mai mulți primari și președinți de Consilii Județene, lideri de la centru și candidați pentru eventuale portofolii ministeriale.

Filialele din Ardeal se revoltă, spun surse liberale pentru Digi24.ro, respectiv Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, cele controlate de lideri cu influență ca Emil Boc și Ilie Bolojan, deoarece Orban ar fi sacrificat nume apreciate ca Lucian Bode de la Transporturi și Marcel Boloș de la Fonduri Europene. De asemenea, și ministerul Dezvoltării era un alt punct cheie pentru partid, acum va fi la UDMR.

Pentru liberali era important ministerul Dezvoltării, cel care gestionează un buget uriaș, programele de dezvoltare locală și banii pentru primari. De asemenea, Transporturile erau pe lista lor de interese, având în vedere proiectele de infrastructură promise în campanie.

Primele nume de miniştri

Florin Cîțu este premierul propus de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR, a anunțat Ludovic Orban, vineri seară, după negocierile dintre cele trei formațiuni politice. Așa cum a dezvăluit și GÂNDUL.RO, cei de la USR PLUS, în frunte cu Dacian Cioloș l-au preferat pe Florin Cîțu, în detrimentul președintelui PNL, Ludovic Orban.

Astfel, Guvernul va avea 18 ministere. Din acestea, 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 de USR-PLUS și 3 de reprezentanți ai UDMR”, potrivit lui Ludovic Orban.

Atât PNL, USR-PLUS, cât și UDMR, au deja pe liste câțiva favorități, potrivit surselor GÂNDUL. Astfel, în cărți pentru Apărare este actualul ministrul Ciucă, iar la Ministerul de Externe preferat este tot Nicolae Ciucă, actualul premier interimar.

La MAI prima variantă rămâne tot Marcel Vela, însă nu este exclus din cărți nici Rareș Bogdan. În ceea ce privește, ministerul Muncii prima variantă rămâne Violeta Alexandra, însă în joc se numără și Dan Vâlceanu și Robert Sighartău. Portofoliul Educației ar urma să fie ocupat de Raluca Turcan sau Sorin Cîmpeanu.

USR-PLUS ar urma să primească șase portofilii, printre care : Justiție – Stelian Ion, Transporturi- Cătălin Drulă , Sănătate – Vlad Voiculescu și Economie, antreprenoriat și IMM – Claudiu Năsui, potrivit surselor Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine