EXCLUSIV. Război total în PNL: Cine sunt contestarii supremi ai lui Ludovic Orban după ce a decis că vrea să fie din nou premier (SURSE)

EXCLUSIV. Război total în PNL: Cine sunt contestarii supremi ai lui Ludovic Orban după ce a decis că vrea să fie din nou premier (SURSE)
O nouă rundă de negocieri între partide pentru noul guvern. Liberalii, nemulțumiți de împărțirea ministerelor EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 16/12/2020, 20:23
Actualizat: 17/12/2020, 10:18

Ședință cu scântei în rândul liberalilor. Fostul premier Ludovic Orban a decis, marți seară, că vrea să revină în funcție, deși colegii de partid îl preferă pe actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu. Cu toate acestea, PNL a decis, astăzi, să meargă la negocierile cu USR PLUS și UDMR cu două variante de prim-ministru: Ludovic Orban sau Florin Cîțu.

Unul dintre cei mai vocali contestatari ai lui Orban este Rareș Bogdan, iar Dan Barna dacă nu va căpăta o funcție în noul Guvern are mari șanse să piardă președinția partidului, spun surse politice pentru GÂNDUL.RO.

Surse din interiorul PNL susțin că Ludovic Orban și-ar dori  să fie premier sau măcar președintele Camerei Deputaților, iar peste o jumătate de an să revină în funcția de prim-ministru. Aceleași surse susțin că Dacian Cioloș ar înclina spre varianta Cîțu premier, pentru a-l opri pe Barna din ascensiunea către vârful legislativului, respectiv Camera Deputaților.

Ludovic Orban, contestat de colegii din partid

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a strâns marţi seară pe liderii din conducerea partidului pentru a le spune că a discutat la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR să fie susţinut pentru funcţia de premier, astfel că USR-PLUS poate alege ori șefia Camerei sau a Senatului.  GÂNDUL.RO a prezentat, marți seară, informații în exclusivitate (DETALII AICI) cu privire la faptul că Ludovic Orban își dorește în continuare să fie premier. În acest caz, lui Dan Barna i-ar reveni șefia Camerei Deputaților. Alte voci din partid spun că Barna este pregătit să renunțe la șefia de la Cameră, cu condiția să fie vicepremier.

Cioloș vrea un nou început

Dacian Cioloș, copreședinte al Alianței USR-PLUS, a transmis un mesaj liderului PNL, Ludovic Orban, sugerând că nu ar accepta așa ceva.

Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Iohannis susține că îi acceptă și pe Orban și pe Cîțu

Șeful statului a declarat, marți, că va accepta propunerea venită din partea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, fie că este vorba de Ludovic Orban, fie că este vorba despre Florin Cîțu. De asemenea, Iohannis mai spus că nu s-a implicat în negocieri pentru că este datoria partidelor.

”Dacă se formează o coaliție care are majoritate în parlament și îl propune pe Orban, îl accept, îl desemnez. (…) Dacă îmi vin cu o propunere, o voi accepta. Că este Orban, îl accept. Că este Cîțu, îl accept”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă care a avut loc la Giurgiu.

USR PLUS și UDMR sugerează că nu vor accepta variantele PNL

USR PLUS a transmis, miercuri, că respinge un nou guvern condus de Orban, despre care spun că „nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta”.

„Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, este mesajul transmis de alianţa USR-PLUS.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA