După ce o nouă variantă Covid-19 a fost descoperită în Marea Britanie, o altă tulpină a apărut în Africa de Sud. Se răspândește la o rată fără precedent

După ce o nouă variantă Covid-19 a fost descoperită în Marea Britanie, o altă tulpină a apărut în Africa de Sud. Se răspândește la o rată fără precedent
Publicat: 22/12/2020, 21:26

În Africa de Sud a fost anunțată descoperirea tulpinei 501.V2 care, potrivit lui Al Jazeera, pare să aibă o transmisibilitate mai mare.  Cercetătorii sud-africani au fost primii care au observat mutația, apoi au alertat omologii din întreaga lume.

Identificată la începutul lunii octombrie, „a început să domine foarte repede eșantioanele pe care le secvențializăm”, spune virusologul Tulio de Oliveira, coordonatorul laboratorului Krisp, din Kwazulu Natal.

Nouă variantă descoperită în Africa de Sud se propagă mai repede decât celelalte

După apariția SARS-CoV-2, mai multe tulpini ale virusului au apărut ca urmare a diferitelor mutații. Este un fenomen des întâlnit în evoluția virusurilor. Dar versiunea „501.V2” este singura, până acum, care s-a stabilit în rândul tuturor genomurilor analizate. O particularitate care sugerează că această variantă se propagă mai repede decât celelalte.

„Trebuie să luăm act de faptul că virusul este predispus la mutație și această variantă nu va fi singura care va apărea ”, explică președintele virologilor italieni într-un interviu acordat Adnkronos Salute, transmite ilmessaggero.it.

Alertați de omologii sud-africani, oamenii de știință britanici au ajuns la concluzia că varianta se răspândește mai repede decât altele. Numărul probelor secvențiate nu permite deocamdată confirmarea acestor cifre, dar echipele din Africa de Sud au observat că probele prelevate de la pacienții cu versiunea „501.V2” prezintă o încărcătură virală mai mare decât celelalte, ceea ce tinde să confirme ideea unei variante mai contagioase.

În prezent, însă, potrivit președintelui virologilor italieni „pentru a defini contagiozitatea” variantei Gb „trebuie să așteptăm studii suplimentare. Deși – recunoaște el – putem spune că s-a adaptat bine la om, fiind capabil să concureze, cel puțin în Regatul Unit, cu virusul pandemic care domină în prezent scenariul european. Un fapt interesant care ne este oferit de colegii englezi este că, în ciuda creșterii prezenței variantei în circulație în Regatul Unit, acest lucru nu pare să fie asociat cu o creștere a ratei mortalității pentru Covid -19 . Dacă este confirmată – subliniază specialistul – această observație sugerează că mutantul nu este mai letal decât virusul actual”.

Africa de Sud este din ce în ce mai izolată după ce noua tulpină de coronavirus descoperită, diferită de cea a Marii Britanii, a dus la interzicerea călătoriei în țară. Acest lucru a fost raportat de Al Jazeera, care a amintit cum Israelul, Turcia, Germania, Arabia Saudită și Elveția se numără printre națiunile care au întrerupt conexiunile aeriene către și din Africa de Sud, cu o decizie care a reprezentat o lovitură gravă pentru industria turistică națională. sosirea verii.

Cercetătorii sud-africani studiază dacă și vaccinurile Covid-19 vor proteja împotriva noii tulpini. Țara confirmă până în prezent 930.711 cazuri și 24.907 decese legate de pandemie. Acestea sunt cele mai mari cifre de pe continentul african.

Un pacient infectat cu noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie a fost confirmat în Italia, țară greu încercată de pandemia de COVID.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern