În Irlanda se mai poate intra doar cu test molecular tip PCR negativ! Precizările MAE pentru români

În Irlanda se mai poate intra doar cu test molecular tip PCR negativ! Precizările MAE pentru români
Foto ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 16/01/2021, 02:12

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează vineri, prin intermediul unui comunicat, că autoritățile irlandeze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Irlandei, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu data de 16 ianuarie 2021, persoanele care călătoresc în Irlanda pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR (test de reacție în lanț a polimerazei) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Irlandei.

Testul trebuie prezentat atât înainte de îmbarcare pe cale aeriană și maritimă, cât și la sosirea pe aeroportul din Dublin.

Care sunt persoanele exceptate de la această măsură

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane: persoanele care călătoresc din Irlanda de Nord, lucrătorii din transportul internațional, inclusiv transportatorii, echipajele aeronavelor și navelor maritime, copiii cu vârsta sub 6 ani, precum și persoanele aflate în tranzit către un alt stat, cu condiția de a nu părăsi zona de tranzit aeroportuar.

De asemenea, la intrarea în Irlanda, pe cale aeriană sau maritimă, pasagerii au obligația de a completa un formular de localizare (disponibil online: https://www.gov.ie/en/publication/ab900-covid-19-passenger-locator-form/ sau distribuit de către compania aeriană sau de feribot cu care călătoresc).

Sunt exceptați de la completarea formularului menționat furnizorii de servicii esențiale ale lanțului de aprovizionare, cum ar fi transportatorii, piloții și personalul maritim, precum și personalul diplomatic.

Totodată, persoanelor care sosesc în Irlanda din statele/regiunile incluse în lista roșie sau gri, așa cum sunt definite de sistemul UE (România fiind inclusă pe lista regiunilor roșii): https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement, precum și din state/regiuni din afara Uniunii Europene, autoritățile irlandeze le recomandă să își limiteze deplasările pentru o perioadă de 14 zile după sosirea în Irlanda.

Limitarea deplasărilor poate fi suspendată mai devreme de 14 zile dacă persoana în cauză prezintă un nou test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat începând cu cea de-a cincea zi.

Totodată, toate persoanele care sosesc din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Africa de Sud trebuie să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile după sosire, fără posibilitatea suspendării măsurii înaintea împlinirii termenului de 14 zile.

Nerespectarea măsurilor privind restricționarea deplasărilor pentru 14 zile constituie infracțiune și se pedepsește cu amendă de 2.500 euro sau închisoare până la 6 luni.

Informații detaliate cu privire la condițiile de intrare în Irlanda în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate aici – https://www.gov.ie/en/publication/b4020-travelling-to-ireland-during-the-covid-19-pandemic/.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: 0035316681150, 0035316674318, 0035316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: 00353 864 684 351.

MAE recomandă și consultarea paginilor de internet https://dublin.mae.ro și www.mae.ro.

Mai multe state europene introduc noi restricții ca urmare a creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2

În contextul în care numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2 și de decese asociate COVID-19 a înregistrat noi maxime, mai multe state europene au anunțat noi restricții antiepidemice sau prelungirea celor actuale.

Spre exemplu, Germania a înregistrat 1.244 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, număr care depășește ultimul record, de 1.188, înregistrat vinerea trecută, informează Agerpres.

De asemenea, numărul de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 25.164, mai mic, însă, față de recordul de pe 18 decembrie, când se înregistratu 33.777 de cazuri.

Totodată, numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 în această țară a ajuns la 768.093, la o populație de aproximativ 83 de milioane de locuitori.

Omenirea, îngrijorată de noile tulpini ale SARS-COV-2

Directorul Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, s-a declarat îngrijorat de identificarea noilor tulpini ale SARS-CoV-2 în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, dar a declarat că pandemia poate fi controlată până la finalul acestui an dacă un număr suficient de mare de cetățeni se vaccinează.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?