Avocata lui Liviu Dragnea, optimistă după strămutarea dosarului la Tribunalul Giurgiu: „Un judecător în mod absolut curajos”

Avocata lui Liviu Dragnea, optimistă după strămutarea dosarului la Tribunalul Giurgiu: „Un judecător în mod absolut curajos”
Dragnea întărește rândurile. Trei foști lideri PSD s-au înscris în APP / Liviu Dragnea / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax FOTO
Publicat: 14/06/2021, 19:21

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, este optimistă după ce Curtea de Apel București a decis strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată la Tribunalul Giurgiu. Aceasta a precizat că fostul lider PSD îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru a fi eliberat condiționat.

Din punctul meu de vedere admiterea de astăzi a strămutării a fost făcută de un judecător în mod absolut curajos, în limite legale, așa cum o prevede dispoziția codului de procedură penală, respectiv temeiul strămutării prevăzute de articolul 71, iar începând de astăzi, din momentul pronunțării, hotărârea pronunțată de magistrații de la Tribunalul București privind respingerea contestației pe care am formulat-o împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Sectorului 5 este desființată pe lege”, a declarat avocata Flavia Teodosiu pentru GÂNDUL.RO.

Totodată, avocata Teodosiu a precizat că își dorește ca în cadrul Tribunalului Giurgiu să găsească un judecător la fel de „curajos, onest și drept”, menționând că elementul esențial este decizia comisiei pentru eliberare condiționată din cadrul Penitenciarului Rahova care a stabilit, în unanimitate, că Liviu Dragnea „îndeplinește toate condițiile pentru acordarea eliberării condiționate”.

Dosarul va pleca în cel mai scurt timp, să sperăm, la Tribunalul Giurgiu și așteptăm, să dăm de un judecător la fel de curajos, onest și dept, care să observe că cererea de eliberare condiționată îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru a fi pusă în aplicare, a adăugat avocata Teodosiu.

Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi rejudecată

Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat, luni, decizia Tribunalului Bucureşti din 27 mai prin care a fost respinsă cererea lui Dragnea de eliberare condiţionată din închisoare, procesul fiind mutat la Tribunalul Giurgiu.

Pe 27 mai, Tribunalul Bucureşti respinsese cererea în care Liviu Dragnea solicita să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Înainte de decizia tribunalului, Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care fostul lider PSD solicita strămutarea, de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară, a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. Fostul lider PSD susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ