Premierul Nicolae Ciucă l-a propus ca interimar la Cercetare pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, după demisia lui Florin Roman. Klaus Iohannis va semna numirea

Premierul Nicolae Ciucă l-a propus ca interimar la Cercetare pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, după demisia lui Florin Roman. Klaus Iohannis va semna numirea
Sursa: Facebook - Virgil Popescu
Publicat: 15/12/2021, 17:08
Actualizat: 15/12/2021, 17:35

Premierul Nicolae Ciucă a luat act, miercuri, de demisia lui Florin Roman din Guvern şi a transmis către preşedintele Klaus Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la Bruxelles, că a primit la Administraţia Prezidenţială demisia lui Florin Roman, din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi că această demisie va fi acceptată. Şeful statului a precizat că va semna interimatul lui Virgil Popescu la acest minister când va reveni în ţară.

„Am primit la Administrația Prezidențială demisia domnului ministru Florin Roman. Această demisie va fi acceptată și voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu până când se stabilește cine va prelua definitiv acest portofoliu. Sigur, documentele propriu-zise vor fi semnate când revin în țară”, a spus Iohannis la finalul declarației de presă de miercuri, înaintea participării la Summitul Parteneriatului Estic.

Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, după ce i-au fost aduse mai multe acuzaţii de plagiat. Anunțul a fost făcut de Florin Roman pe Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut marți ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, să clarifice cât mai curând acuzațiile de plagiat care-i sunt aduse cu privire la lucrarea de masterat, potrivit surselor GÂNDUL.RO.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorbă îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului”, a scris fostul ministrul.

Presa centrală a publicat informaţii conform cărora Florin Roman ar fi urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul unui colegiu universitar din Alba-Iulia şi a susţinut examenul de absolvire a acestor studii la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. Astfel, Roman a obţinut o diplomă de absolvire, nu una de licenţă de la UBB, aşa cum apărea în CV-ul său.

Roman a afirmat miercuri că pleacă din funcţie „cu fruntea sus”. El spune că îl va da în judecată pe Dacian Cioloș, „cu cel care a coordonat tema și atacul”.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste