VIDEO Grindeanu: „Guvernul României a alocat aproximativ 200 de milioane de lei pentru a repune în mișcare infrastructura feroviară din Portul Constanța. Primele 36 de linii, în procedură de urgență”

Publicat: 02/05/2022, 22:02
Actualizat: 02/05/2022, 22:32

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, la Antena 3, că Executivul a alocat 200 de milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru a revitaliza infrastructura feroviară din Portul Constanța, fiind un punct strategic pentru transporturile maritime din zona Europei de Est. El a precizat că refacerea infrastructurii feroviare va fi realizată în două etape, astfel primele 36 de linii vor fi realizate prin proceduri urgente.

„Guvernul României a alocat aproximativ 200 de milioane din Fondul de Rezervă acum două săptămâni pentru a repune în mișcare partea feroviară. În portul Constanţa este folosită la maxim infrastructura rutieră pe când în cea feroviară undeva la 30%”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Ministrul spune că în portul Constanța sunt 93 de linii ferate abandonate pe care erau staționate de mulți ani circa 700 de vagoane vechi. El a precizat că infrastructura feroviară se va reface în două etape, urmând ca la începutul lunii iunie să fie desemnat câștigătorul licitației, iar primele 36 de linii să între în reparații în procedură de urgență.

„Când am venit erau 97 de linii de cale ferată abandonate în portul Constanța pe care stăteau aproximativ 700 de vagoane de zeci de ani. Ţinta este de a reface această structură feroviară în port în două etape. Primele 36 de linii din cele 98 într-un mod rapid prin proceduri urgente. Undeva pe la începutul lunii iunie va fi desemnat câștigătorul, urmând să se intre în lucrările respective”, a spus ministrul Transporturilor.

De asemenea, Grindeanu a afirmat că a alocat banii necesari pentru a moderniza rutele care leagă Galațiul de Republica Moldova și Ucraina pentru a facilita transporturile mărfurilor.

Există diverse legături. Cea mai importantă este legătură de la Galaţi, legătură directă cu Republica Moldova şi cu Ucraina. Vine din sudul Ucrainei, vine pe teritoriul Republicii Moldova şi trece direct în portul Galaţi. În momentul în care a ajuns în Galaţi care este şi port maritim, altfel încât tot ce înseamnă export să iasă de acolo. Şi am alocat banii. Mai sunt legăturile de la Halmeu şi de la Vişcani care vor intra rapid prin proceduri, altfel încât ce vine şi ceea ce vrea Ucraina să exporte, în acest moment cereale, şi să-şi respecte contractele.

Totodată, ministrul spune că a semnat și aeroportul Mihail Kogălniceanu va primi finanțare europeană pentru a dezvolta zona civilă.

Am semnat trei contracte pentru Aeroportul din Constanţa Mihail Kogălniceanu care e o zonă dublă de interes militar şi civil iar aceste proiecte pe fonduri europene nu fac decât să dezvolte”, a spus ministrul Transporturilor.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Obligatoriu pentru toți proprietarii de animale. Regulile UE nu pot fi încălcate
Codul rutier. Regulile pe care trebuie să le știe șoferii în vacanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?