Președintele tineretului liberal, denunțat de un informator al Poliției. Denis Ilinescu a fost prins cu droguri în Orășelul Copiilor

Președintele tineretului liberal, denunțat de un informator al Poliției. Denis Ilinescu a fost prins cu droguri în Orășelul Copiilor
Denis Ilinescu/Sursa foto/Facebook
Publicat: 14/07/2022, 17:15
Actualizat: 14/07/2022, 17:39

Noul președinte al Organizației de Tineret a PNL București a fost prins de polițiști, cu droguri, într-un parc destinat aproape exclusiv copiilor după ce anchetatorii ar fi fost anunțați de un informator. Denis Ilinescu a fost prins chiar de către unul dintre polițiștii torționari de la Secția 16, care, doi ani mai târziu, a fost acuzat că, împreună cu alți colegi, ar fi răpit, sechestrat și torturat doi bărbați care nu purtau măști sanitare în perioada stării de urgență.

Proaspăt ales în fruntea tineretului liberal, Denis Ilinescu ar fi fost la un pas să fie acuzat de trafic de droguri, dosar care ar fi putut să-l trimtă în spatele gratiilor.

Surse din cadrul Poliției Capitalei au declarat, pentru Gândul, că în luna iunie 2018 actualul președinte al Organizației de Tineret a PNL București a fost abordat de un echipaj al Secției 16, în timp ce se afla în Parcul „Orășelul Copiilor” din Sectorul 4.

Sursele citate, care au precizat că agenții au intervenit după ce au primit un pont din partea unui informator, motiv pentru care, după ce i-au cerut lui Ilinescu actele de identitate, i-ar fi cerut să se supună unei percheziții corporale.

Polițiștii ar fi găsit la Denis Ilinescu aproape trei grame de marijuna, despre care acesta a susținut că este destinată consumului propriu. Totuși, spun oamenii legii, cantitatea de trei grame este considerată mare, atunci când este vorba despre stupefiante. Drept urmare, bărbatul ar fi fost la un pas să fie anchetat pentru trafic de droguri de mare risc. În cele din urmă, tânărul politician a reușit să scape de acuzații, iar dosarul a fost clasat.

Anchetatorii bucureșteni au mai precizat că polițistul care l-ar fi prins pe Ilinescu cu droguri în parc ar fi fost chiar liderul sindical Viorel Șeicaru, membru în conducerea Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

Același Viorel Șeicaru avea să devină celebru după ce, în toamna lui 2020, alături de alți opt colegi, ar fi torturat și umilit doi bărbați.

Ilinescu, cercetat și pentru conducere fără permis

În ianuarie 2019, numele lui Denis Ilinescu a mai apărut într-un dosar la Tribunalul București. Judecătorii de la Secția I – Penală înregistrau dosarul nr. 2715/3/2019. În această cauză, DIICOT solicita confiscarea stupefiantelor găsite la Denis Ilinescu, pentru care s-a constituit dosarul în care ulterior s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Judecătorii au decis – pe 5 martie 2019 – să confiște drogurile pe care poliția le găsise în posesia lui Denis Ilinescu. Stupefiantele se aflau la acel moment la camera de corpuri delicte a IGPR.

Cum cazul privind drogurile găsite asupra lui Denis Ilinescu a fost închis, el nefiind pus sub acuzare pentru posesie de stupefiante, de pe portalul Tribunalului București au fost șterse, ulterior, dosarele în care apărea numele lui.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete