VIDEO | Adrian Oianu, despre primarul Sectorului 1 al Capitalei: „A decimat personalul, în sensul că jumătate din oamenii Primăriei au plecat, n-au putut să lucreze cu ea. Proiectele noastre sunt înghețate la ea în sertar, că nu le implementează”

Publicat: 21/09/2022, 23:52

Adrian Oianu, consilier local PNL, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Designerul a declarat că primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, „a decimat personalul”, în contextul în care „jumătate din oamenii Primăriei au plecat, n-au putut să lucreze cu ea”. Invitatul lui Marius Tucă susține că proiectele pe care el și colegii săi din Consiliul Local al Sectorului 1 vor să le implementeze „sunt înghețate la ea în sertar”.

„Eu merg pe stradă, sunt cu bicicleta pe Calea Victoriei și strigă oameni: ‘Domnul Oianu, când o dai jos? Când o dați jos pe doamna? Ce faceți cu doamna de la Primărie, când scăpăm de ea?’. Și eu spun tot timpul că nu e o chestie ușoară, e o chestie prin referendum. Eu uit la ce își doresc oamenii în Sectorul 1. Cu oricine vorbește, toată lumea spune: ‘Nu mai putem, nu se poate face nimic?’. Și din păcate nu se poate face nimic, până una alta. Legislația, în România, funcționează așa: primarul are putere, are putere executivă, decide lucruri în Primărie.

A decimat personalul, în sensul jumătate din oamenii Primăriei au plecat, n-au putut lucreze cu ea, s-au golit birourile. Acum e o criză de personal extraordinară, avem probleme în toate departamentele, după care, în continuare are aceeași strategie. În Consiliu nu vine, îl trimite pe domnul Păiuși, care de obicei ascultă pe telefon ce i se spune, i se dau mesaje și vorbește și vrea treacă ce are ea nevoie treacă. În rest, nu vrea audă nimic, nu vrea vadă nimic. 

Noi avem proiecte, am zis că poate dacă nu ne înțelegem așa, facem proiecte bune și le trecem proiectele cu ei, or vadă că sunt proiecte care sunt folositoare pentru cetățeni și mergem așa și o lăsăm în pace. Nu se poate nici așa, pentru nu ne trece niciun proiect și dacă am reușit trecem proiecte cu ajutorul consilierilor, făcând o mică majoritate, proiectele noastre sunt înghețate la ea în sertar, nu le implementează”, a afirmat Adrian Oianu.

Adrian Oianu a precizat că cele 30 de proiecte pe care le are alături de consilierii locali ai Sectorului 1 „nu mai ajung intre niciodată în ședință”, pentru că ajung în biroul lui Clotilde Armand, care „le pune pe ordinea de zi, când are ea chef”.

„L-am rugat, în direct, pe domnul prefect: ‘Vă rog frumos, ajutați-ne, dacă mai știți niște instituții ale statului care, după părerea noastră, ar fi trebuit se sesizeze până acum și nu se sesizează’. S-au adunat lucruri. Toată lumea a văzut n-am partipriuri sau lucruri pe care le urmăresc.

Am făcut un proiect în care am zis filtre de apă în școli pentru copii, ca poată bea apă filtrată curată, nu mai umple cu sticle – o chestie extraordinar de importantă, care face o grămadă de economie. Am trecut proiectul, cu ajutorul lor, mi-au votat proiectul. Au mai trecut câteva, după care au ajuns la ea sertar. Nu le implementează niciodată.

De șase luni e votat, două filtre, proiect pilot, depus în două școli. Adică nu i-am spus: ‘Toate școlile de mâine, gata, investiție’. Și mai avem 30 de proiecte, care nu mai ajung intre niciodată în ședință, pentru că sunt pregătite. Au ajuns la ea în birou și le pune pe ordinea de zi, când are ea chef”, a precizat Adrian Oianu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord