Ilfovul este cu un pas înainte spre planificarea urbană inteligentă și sustenabilă. Hubert Thuma a organizat o ședință de lucru cu reprezentanții structurilor de urbanism (P)

Ilfovul este cu un pas înainte spre planificarea urbană inteligentă și sustenabilă. Hubert Thuma a organizat o ședință de lucru cu reprezentanții structurilor de urbanism (P)
CJ Ilfov Sursa foto: Facebook CJ Ilfov
Publicat: 26/10/2022, 14:10
Actualizat: 09/02/2023, 18:15

La sediul Consiliului Județean Ilfov a avut loc joi o ședință de lucru cu reprezentanții structurilor de urbanism din cele 40 de unități administrativ-teritoriale ale județului, desfășurată sub conducerea președintelui Hubert Thuma și cu participarea vicepreședinților Ștefan Rădulescu și Vincențiu Voicu și a arhitectului șef al județului Ilfov, Olivia Ana Oprescu Ciobanu.

Acordând o atenție deosebită dezvoltării urbanistice, Consiliul Județean Ilfov a demarat o serie de proiecte și inițiative care să vină în sprijinul acestui domeniu foarte important, cu scopul final de a avea o administrație eficientă, dinamică și digitalizată și un mod de lucru integrat și smart.

Întâlnirea cu specialiștii în amenajarea teritoriului s-a înscris în seria de ședințe necesare pentru stabilirea orientărilor generale privind organizarea și dezvoltarea urbanistică a localităților și continuarea demersurilor în vederea implementării proiectului „Elaborare în format digital a Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Ilfov”. Prin punerea în aplicare a PATJ, se dorește elaborarea documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană în sistem GIS (Sistem Informațional Geografic).

GIS, un instrument de analiză necesar într-o societate avansată din punct de vedere al tehnologiei, va funcționa ca un hub de date interactiv, în continuă dinamică, actualizat permanent cu informațiile introduse în sistem de administrațiile publice locale ilfovene.

Pentru că performanța administrației locale este dată nu doar de capacitatea de a colecta informații, dar mai ales de a opera cu acestea în mod rapid și în beneficiul cetățenilor, Consiliul Județean Ilfov intenționează să creeze protocoale de cooperare cu toate unitățile administrativ-teritoriale, astfel încât acestea să beneficieze de informațiile deja introduse în sistem și, la rândul lor, să introducă datele pe care le dețin. Protocoale există deja încheiate cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și Institutul Național al Patrimoniului, în baza cărora se face schimb de informații, se actualizează și se dezvoltă bazele de date administrate de instituțiile implicate, pentru ca interacțiunea cetățeanului cu autoritatea publică să fie mai rapidă și mai ușoară. De asemenea, se previzionează încheierea de protocoale și cu alte instituții publice și organisme teritoriale interesate.

Implementarea sistemului GIS (Sistemul Informațional Geografic) va ajuta la generarea și stocarea hărților digitale în vederea cartografierii urbanistice în timp real și reprezintă un pas înainte pentru digitalizarea Planului de amenajare a teritoriului (PATJ), având ca scop final, printre altele, identificarea zonelor cu potențial natural sau cultural, diagnoza elementelor care condiționează dezvoltarea, dar și punerea la dispoziția cetățenilor a serviciului de emitere online a autorizațiilor, reducând timpul de răspuns din partea autorităților și birocrația.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
A devenit OBLIGATORIU în toată România. Legea a intrat în vigoare deja
Cum se calculează corect concediul de odihnă. Mulți români nu iau asta în calcul
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Arcul de Triumf din București, iluminat în albastru de Ziua Europei