Scandalul de corupție de la Parlamentul European continuă. Marocul este și el în vizorul justiției. „A intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi”

Scandalul de corupție de la Parlamentul European continuă. Marocul este și el în vizorul justiției. „A intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi”
Publicat: 15/12/2022, 11:15
Actualizat: 15/12/2022, 11:32

Informații noi în scandalul de corupție de la Parlamentul European. După ce „Le Soir” a dezvăluit dedesubturile acestei anchete care au dus la arestarea Evei Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, iată că puzzle-ul este completat cu alte detalii obținute de jurnaliștii din presa internațională, în jurul cărora s-ar concentra momentan investigațiile. Potrivit documentelor judiciare obținute, Marocul ar fi și el în vizorul justiției, iar banii ar proveni din Qatar.

Antonio Panzeri, bănuit că „a intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului

Reamintim că preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, i-a retras mandatul de vicepreşedinte PE europarlamentarei elene Eva Kaili, reţinută de justiţia belgiană într-o anchetă privind suspiciuni de corupţie în legătură cu Qatarul.

Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, peste un milion şi jumătate de euro au fost găsiţi cash de anchetatori în Belgia, dintre care o parte importantă la Pier Antonio Panzeri, deputat european. Din documentele judiciare obţinute de diferite publicaţii internaţionale – mai multe ziare italiene şi marocane – apare și informația că Marocul este și el în vizorul justiţiei.

Mai exact, Antonio Panzeri este bănuit că „a intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi”, ceea ce ştiau soţia, fiica şi partenera sa, cea din urmă chiar dându-i ordine lui Panzeri în legătură cu modul de cheltuire a banilor obţinuţi,  potrivit publicației belgiene Le Soir. 

Mai mult, soția și fiica lui Antonio Panzeri ar fi ajutat ca unele cadouri să ajungă la persoane importante, cum ar fi ambasadorul Marocului în Polonia, Abderrahim Atmoun.

„Panzeri și Atmoun se descriu ca «buni prieteni» pe rețelele de socializare și se întâlnesc regulat, în calitate de copreședinți ai unui organism de discuții între Parlamentul European și cel marocan. În 2013, Panzeri l-a vizitat se altfel pe Atmoun în Maroc, însoțit de Marc Tarabella și, câțiva ani mai târziu, împreună cu partenerul Evei Kaili”, potrivit jurnaliștilor de la Le Soir. 

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie în care este implicat Qatarul. Alte patru arestări și 16 percheziții au fost efectuate la Bruxelles, în cadrul unei ample anchete anticorupție a Parchetului Federal.

Roberta Metsola: „Parlamentul European stă ferm împotriva corupţiei”

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a declarat – după ce Eva Kaili a fost reţinută sub acuzaţii de corupţie – că instituția pe care o conduce este ferm împotriva corupţiei și că va coopera cu autorităţile judiciare, pentru ca justiţia să îşi urmeze cursul.

Parchetul Federal din Belgia a transmis, în această speță, că a recuperat 600.000 de euro în numerar şi a confiscat computere şi telefoane mobile în acţiunea de vineri. Potrivit informațiilor apărute în presa internațională pe scandalul de corupție din PE, în total, în cadrul raidurilor, au fost percheziţionate 14 locaţii.

Parlamentul European stă ferm împotriva corupţiei. În această etapă, nu putem comenta nicio investigaţie în curs, doar confirma faptul că am cooperat şi vom coopera pe deplin cu toate autorităţile relevante care aplică legea şi cele judiciare. Vom face tot ceea ce putem pentru a sprijini cursul justiţiei”, a scris Roberta Metsola, sâmbătă, pe Twitter. 


CITEȘTE ȘI:

Roberta Metsola, după scandalul de corupție care zguduie PE: ”Democrația europeană este atacată. Nu va exista nicio mușamalizare”

Parlamentul European, în centrul unui scandal de corupție. Primele reacții la nivel înalt: „Vom face tot ce putem pentru a sprijini cursul justiţiei și vom coopera cu autorităţile relevante care aplică legea”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Imaginile în care Simona Mărgăian bruschează un jurnalist italian! Femeia este acuzată că a înșelat...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Test de cultură generală. Ce animal nu are stomac?
×