EXCLUSIV VIDEO | Alexandru Pânișoară: „PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 au fost atacate cu o plângere de trei pagini. ONG-ul a primit bani de la Primăria Capitalei”

Publicat: 02/03/2023, 12:00

Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU), a explicat, într-o ediție specială a emisiunii „Cu Gândul la București”, cum s-a ajuns la atacarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4 de către Asociația Ecopolis, printr-o acțiune de doar trei pagini, pe care Tribunalul București a respins-o pe motiv că este neîntemeiată. Instanța a confirmat, practic, că aceste PUZ-uri sunt perfect legale, iar decizia le repune în vigoare, după ce fuseseră suspendate în februarie 2021, prin hotărâri ale Consiliului General.

Despre decizia Tribunalului București, care a însemnat o dublă înfrângere pentru primarul Nicușor Dan, pentru că a respins acțiunea Asociației Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis de anulare a PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4, puteți citi mai multe informații AICI.

„Ce este foarte curios este că această Asociație Ecopolis, când a introdus acțiunea (de anulare a PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4 – n.r.), pe data de 28 decembrie, cu patru zile înainte, a primit o finanțare de 96.000 de lei. Nelegală, atenție! Autoritățile nu pot finanța ONG-uri, decât dacă sunt de utilitate publică, iar utilitatea publică se recunoaște de către Guvern. Asta este legea, așa scrie în Codul Administrativ, că autoritățile nu au voie să finanțeze ONG-uri decât dacă sunt de utilitate publică, recunoscute de Guvern”, a spus Alexandru Pânișoară, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Cu Gândul la București”.

„Plângerea Ecopolis are trei pagini”

Președintele ADU a continuat acuzațiile la adresa ONG-ului care a dorit anularea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4, arătând că cei doi arhitecți care au făcut studiul pe care s-a bazat acțiunea în instanță nu ar fi avut competențele necesare pentru asta.

”La patru zile după ce primește această finanțare, (Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis – n.r.) a introdus această acțiune, care are trei pagini. Prima pagină este cu datele de identificare ale asociației, a doua înșiră hotărârile pe care vrea să le atace și a treia anexează un studiu făcut de doi arhitecți – unul fiind în Comisia Tehnică de Urbanism a Capitalei numită de Nicușor Dan – care nu aveau nicio competență să facă un asemenea studiu.

Aceștia sunt arhitecți cu drept de semnătură în urbanism. Paradoxal, unul dintre ei nici măcar nu are drept de semnătură pe PUZ-uri, dar analizează PUZ-uri. Mai mult decât atât, fac analize juridice, care trebuie făcute de juriști”, a spus Alexandru Pânișoară.

Urbanistul îi aduce acuzații și directorului juridic de la Primăria Capitalei.

”Mai mult, directorul juridic de la Primăria Capitalei, pe care Nicușor Dan se lăuda că îl va da afară, Adrian Iordache, nu a comunicat acțiunea (de la Tribunalul București – n.r.) către Consiliul General ca să se apere. În ceea ce privește Municipiul București, a spus că este de acord cu acțiunea Ecopolis, adică a achiesat, în termeni juridici”, explicat Alexandru Pânișoară.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Tribunalul București îi administrează o dublă înfrângere lui Nicușor Dan. Anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4, respinsă de instanță. Avocat: ”E o zi istorică, revenim la normalitate în două sectoare ale Capitalei!”

EXCLUSIV VIDEO | Cât de gravă este situația PUZ-urilor de sector? Paul Racoviță, inspector general al ISC: „Nu mai poți nici gardul să îl construiești. Efectele sunt dezastruoase”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata