Prima pagină » Actualitate » Iarna își intră în drepturi! Ninsoare, lapoviță și frig în următoarea perioadă. Prognoza meteo în intervalul 4-17 decembrie

Iarna își intră în drepturi! Ninsoare, lapoviță și frig în următoarea perioadă. Prognoza meteo în intervalul 4-17 decembrie

Iarna își intră în drepturi! Ninsoare, lapoviță și frig în următoarea perioadă. Prognoza meteo în intervalul 4-17 decembrie

Iarna își intră în drepturi! Ninsoare, lapoviță și frig în următoarea perioadă! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 4 – 17 decembrie 2023. 

Banat

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe, cu valori apropiate de și sub cele normale în această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 5…7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3…5 grade) și medii ale minimelor de -4…0 grade, mai ridicate în jurul datei de 7 decembrie (2…4 grade).

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, cu medii ale maximelor de 4…6 grade și minime în jurul a 0 grade. Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la finalul intervalului.

Crișana

În prima săptămână vor fi alternanțe importante între zile, cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 5…7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3…4 grade) și minime de -4…-2 grade, mai ridicate în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (0…2 grade) mediat regional.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (maxime de 4…6 grade și minime de -2…0 grade). Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la finalul intervalului.

Transilvania

În prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile, cu maxime de 2…4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (5…7 grade) și minime de -8…-3 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (-1…1 grad). Pentru cea de-a doua parte a intervalului se estimează o evoluție mai constantă a temperaturilor, cu maxime ușor pozitive și minime nocturne negative. Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la sfârșitul intervalului.

Maramureș

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile, cu maxime de 2…4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (6…8 grade) și minime de -5…-2 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (0…2 grade).

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime ușor pozitive, în medie de 2…4 grade și minime nocturne negative, în medie -3…-1 grad. Regimul pluviometric va fi caracterizat prin perioade în care precipitațiile vor fi frecvente și local mai însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai mare în data de 8 decembrie.

Moldova

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de normele specifice perioadei, în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 1…3 grade, iar minimele vor fi de -5…-2 grade. În a doua săptămână din interval, 11-17 decembrie, valorile termice se vor situa ușor sub cele climatologic specifice perioadei, astfel încât vor fi, în medie, maxime în jurul a 1 grad ziua și -5…-4 grade noaptea. Probabilitatea de precipitații se va menține crescută, până la finalul intervalului, începând cu data de 7 decembrie.

Dobrogea

Valorile termice vor crește treptat în primele zile din interval, când se vor situa ușor peste normele specifice periodei – vor fi maxime de la 4 până spre 8 grade și minime de la -2 grade spre 4 grade (mai scăzute în primele două zile). Până la sfârșitul primei săptămâni din interval, temperaturile vor avea ușoare oscilații, urmând ca din a doua săptămână să se resimtă o scădere a acestora, situându-se în jurul celor specifice perioadei.

Astfel, vor fi maxime de 4…5 grade și minime de -1…1 grad. În a doua săptâmână, tendința este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 4 decembrie și, din nou, începând din 7 decembrie, până spre finalul intervalului.

Muntenia

Regimul termic va fi apropiat de normal în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 7 grade și minime ce se vor încadra între -5 și 3 grade. Temperatura aerului va marca o ușoară creștere în a doua săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 9 grade și minime de -2…4 grade. Precipitațiile vor fi deficitare, cu excepția intervalului 7-11 decembrie, când vor fi posibile cantități de apă mai însemnate, predominant sub formă de ploaie și lapoviță.

Oltenia

Temperaturile se vor menține apropiate de cele normale în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 7 grade și minime ce se vor încadra între -6 și 3 grade. Regimul termic se va menține apropiat de normal în a doua săptămână, cu valori ce vor oscila ușor (maxime de 3…9 grade și minime de -3…4 grade). Precipitațiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a intervalului, dar în intervalul 7-11 decembrie vor fi posibile cantități de apă moderate, predominant sub formă de ploaie și lapoviță.

Vremea la munte

Vremea va fi rece pe parcursul întregului interval, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel vor fi maxime cuprinse între -7 și 4 grade și minime ce se vor încadra între -14 și 0 grade, cu ger la altitudini de peste 1500 m. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 7-11 decembrie, când precipitațiile, predominant sub formă de ninsoare, vor putea fi moderate cantitativ.

 

Citește și

Mediafax
Nicușor Dan, despre donarea unui alt Patriot către Kiev: România va sprijini Ucraina, dar nu s-a pus în discuție un alt sistem
Digi24
Un nou tip de fraudă: Persoane care pretind că sunt polițiști sau angajați BNR au încercat să obțină informații despre conturi bancare
Cancan.ro
Nepoții nu mai vor să îl vadă pe Piedone! Fostul șef ANPC a mărturisit care este motivul
Prosport.ro
Divorțul anului în lumea bună. Milionarul și prietena Soranei Cîrstea au rupt 9 ani de căsnicie
Adevarul
Imagini incredibile pe străzile unui oraș din Spania. Blocuri de gheață formate în luna iulie de grindina de mărimea unei mingi de golf
Mediafax
Vești bune pentru Republica Moldova! UE a decis eliminarea tarifelor de roaming
Click
Ce spune o americancă despre mâncarea din țara noastră: „Nu veni în România”
Wowbiz
Medicul care l-a resuscitat pe Felix Baumgartner face dezvăluiri halucinante: „Am bănuit când am văzut...”. Detaliul pe care l-a observat instant când a început să-i ofere primul ajutor
Antena 3
De ce s-a vândut această casă micuță cu 5 milioane de dolari
Digi24
„Când America nu reușește să conducă, lui Macron îi place să creadă că poate prelua ștafeta”. Franța recunoaște Palestina: ce urmează?
Cancan.ro
Nicușor Dan, alături Mirabela Grădinaru și cei doi copii, în vizită oficială la Salzburg. Ce ținută a ales Prima Doamnă?
Ce se întâmplă doctore
E una dintre cele mai frumoase actrițe din lume și face furori cu aparițiile sale! Ce evită pentru o siluetă de invidiat la 53 de ani
observatornews.ro
Noul plan al Guvernului pentru pensiile speciale: vârsta și veniturile, în vizor. Anunțul lui Nicușor Dan
StirileKanalD
VIDEO „Era sânge de sus până jos” O femeie de 35 de ani și-a înjunghiat fostul soț din gelozie
KanalD
Ce a surprins camera video montată de Felix Baumgartner pe parapantă. Ancheta se complică în cazul morții parașutistului austriac
Ciao.ro
Inna, Delia sau Gina Pistol, poze pe care le-ar vrea șterse! Ipostaze stânjenitoare în public
Promotor.ro
Să fie aceasta noua Dacia C-Neo? Poză „SCĂPATĂ” pe internet
Descopera.ro
Cel mai mare deșert din lume nu este cel la care te gândești
Capital.ro
Devine obligatoriu din toamnă. Reguli noi pentru cine transferă bani. UE impune României din 9 octombrie
Evz.ro
Scapă de dependența de dulce. Trucuri naturale pentru stimularea dopaminei
A1
Ispita Cristina de la Insula Iubirii, dans la bară într-o parcare, chiar în toiul zilei! Trecătorii au făcut ochii mari
Stirile Kanal D
Pe Notino.ro, Summer Black Friday 2025 vine cu reduceri de până la 33%
Kfetele
O zi petrecută pe o plajă de lângă Dunăre a fost și ultima în viață, pentru doi tineri părinți! Tatăl și-a salvat fiica de 9 luni de la înec, dar el și soția nu au mai avut nicio șansă
RadioImpuls
Imagini feerice cu singura grădină exterioară verticală din România! Se află în București, pe Calea Dudești
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Sunt cu o domnișoară de 18 ani la un hotel!
Descopera.ro
Meteorologii anunță că vin ploile. „Nu excludem cădere de grindină”