Valentina, o moldoveancă de 27 de ani, cultivă pere în Italia, deși este absolventă de FACULTATE: „E o bucurie să-mi murdăresc mâinile cu pământ”

Valentina, o moldoveancă de 27 de ani, cultivă pere în Italia, deși este absolventă de FACULTATE: „E o bucurie să-mi murdăresc mâinile cu pământ”
Valentina, o moldoveancă în vârstă de 27 de ani, cultivă pere în Italia, deși este absolventă de facultate / Sursa foto: Tempo News
Publicat: 05/02/2024, 19:51

Valentina Bolocan are 27 de ani și, după absolvirea studiilor în Științe și Tehnologii Agricole, a ales să lucreze la o fermă de pere din Italia. O alegere neobișnuită în comparație cu opțiunile tinerilor din ziua de azi. „Am avut întotdeauna pasiune pentru natură. Nu consider că lucrez în agricultură ca un sacrificiu, ci ca o șansă”, spune moldoveanca.

Originară din Moldova, Valentina locuiește acum în localitatea italiană Limidi di Soliera. După absolvirea studiilor în Științe și Tehnologii Agricole la Universitatea din Bologna, ea a început să lucreze într-o fermă. Alături de ea se află partenerul ei, Enrico, în vârstă de 35 de ani, cei doi câini ai lor, Leo și Niki, și cele două pisici, Romy și Lulu.

„Pasiunea pentru viața la țară a existat întotdeauna. M-am născut și am crescut în Moldova, într-un sat de la țară, și, de mică, am trăit mereu în contact strâns cu natura și animalele. Odată ajunsă în Italia, la 14 ani, m-am înscris la institutul tehnic agricol și, după absolvirea liceului, am ales să continui în acest domeniu de studiu, înscriindu-mă la Facultatea de Științe și Tehnologii Agricole din Bologna. În același timp, am început să lucrez în câmp. Primăvara și toamna studiam pentru a susține examenele, iar în timpul verii și al iernii lucram. M-am înscris și în Registrul Național al Experților Agricoli pentru a oferi consultanță în caz de pagube cauzate de fenomene atmosferice”, povestește Valentina, citată de publicația Tempo News.

„Nu este un sacrificiu să-mi murdăresc mâinile cu pământ, dimpotrivă, este o bucurie”

Ea spune că majoritatea tinerilor de vârsta ei sunt surprinși de cariera pe care a ales-o.

„Este ceva neobișnuit pentru mulți tineri de vârsta mea, dar pentru mine este o alegere de viață ca oricare alta și, mai mult, este cea mai bună pe care am putut-o face. Nu îmi este greu să mă trezesc devreme dimineața și nu este un sacrificiu să-mi murdăresc mâinile cu pământ, dimpotrivă, este o bucurie. Nu mă pot imagina în altă situație decât în aceasta.

În plus, împărtășesc această alegere cu partenerul meu, iar el, la fel, este fericit așa, la fel ca și animalele noastre. Chiar și cei doi câini ai noștri, Leo și Niki, în felul lor, ne dau o mână de ajutor. De exemplu, când văd că mutăm lemnele și crengile tăiate, încep să adune și să strângă ramurile împreună cu noi. Nu au nevoie de jucării pentru animale: se distrează cu ceea ce le oferă natura”, explică tânăra.

Cum vede Valentina viitorul

Referindu-se la viitorul ei, Valentina spune  că îș vede „exact așa cum este astăzi, iar dacă vom fi și mai mulți, cu atât mai bine”.

„Ne-am dori să începem să cultivăm și legume în afară de arborii fructiferi. Viitorul este plin de vise, dar prezentul este deja frumos așa cum este”, adaugă sursa citată anterior.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Când vine vara în România? Meteorologii au făcut anunțul
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Diabetul ar putea fi vindecat de un medicament anticancerigen
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Eliminare neașteptată la Survivor All Stars. Întros din exil, Zanni a mai făcut o victimă
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Ce spune Alexandru Rafila despre bacteria nosocomială luată de Florin Piersic de la o branulă
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
O nouă cercetare arată care este secretul satisfacției în relații