Valentina, o moldoveancă de 27 de ani, cultivă pere în Italia, deși este absolventă de FACULTATE: „E o bucurie să-mi murdăresc mâinile cu pământ”

Valentina, o moldoveancă de 27 de ani, cultivă pere în Italia, deși este absolventă de FACULTATE: „E o bucurie să-mi murdăresc mâinile cu pământ”
Valentina, o moldoveancă în vârstă de 27 de ani, cultivă pere în Italia, deși este absolventă de facultate / Sursa foto: Tempo News
Publicat: 05/02/2024, 19:51

Valentina Bolocan are 27 de ani și, după absolvirea studiilor în Științe și Tehnologii Agricole, a ales să lucreze la o fermă de pere din Italia. O alegere neobișnuită în comparație cu opțiunile tinerilor din ziua de azi. „Am avut întotdeauna pasiune pentru natură. Nu consider că lucrez în agricultură ca un sacrificiu, ci ca o șansă”, spune moldoveanca.

Originară din Moldova, Valentina locuiește acum în localitatea italiană Limidi di Soliera. După absolvirea studiilor în Științe și Tehnologii Agricole la Universitatea din Bologna, ea a început să lucreze într-o fermă. Alături de ea se află partenerul ei, Enrico, în vârstă de 35 de ani, cei doi câini ai lor, Leo și Niki, și cele două pisici, Romy și Lulu.

„Pasiunea pentru viața la țară a existat întotdeauna. M-am născut și am crescut în Moldova, într-un sat de la țară, și, de mică, am trăit mereu în contact strâns cu natura și animalele. Odată ajunsă în Italia, la 14 ani, m-am înscris la institutul tehnic agricol și, după absolvirea liceului, am ales să continui în acest domeniu de studiu, înscriindu-mă la Facultatea de Științe și Tehnologii Agricole din Bologna. În același timp, am început să lucrez în câmp. Primăvara și toamna studiam pentru a susține examenele, iar în timpul verii și al iernii lucram. M-am înscris și în Registrul Național al Experților Agricoli pentru a oferi consultanță în caz de pagube cauzate de fenomene atmosferice”, povestește Valentina, citată de publicația Tempo News.

„Nu este un sacrificiu să-mi murdăresc mâinile cu pământ, dimpotrivă, este o bucurie”

Ea spune că majoritatea tinerilor de vârsta ei sunt surprinși de cariera pe care a ales-o.

„Este ceva neobișnuit pentru mulți tineri de vârsta mea, dar pentru mine este o alegere de viață ca oricare alta și, mai mult, este cea mai bună pe care am putut-o face. Nu îmi este greu să mă trezesc devreme dimineața și nu este un sacrificiu să-mi murdăresc mâinile cu pământ, dimpotrivă, este o bucurie. Nu mă pot imagina în altă situație decât în aceasta.

În plus, împărtășesc această alegere cu partenerul meu, iar el, la fel, este fericit așa, la fel ca și animalele noastre. Chiar și cei doi câini ai noștri, Leo și Niki, în felul lor, ne dau o mână de ajutor. De exemplu, când văd că mutăm lemnele și crengile tăiate, încep să adune și să strângă ramurile împreună cu noi. Nu au nevoie de jucării pentru animale: se distrează cu ceea ce le oferă natura”, explică tânăra.

Cum vede Valentina viitorul

Referindu-se la viitorul ei, Valentina spune  că îș vede „exact așa cum este astăzi, iar dacă vom fi și mai mulți, cu atât mai bine”.

„Ne-am dori să începem să cultivăm și legume în afară de arborii fructiferi. Viitorul este plin de vise, dar prezentul este deja frumos așa cum este”, adaugă sursa citată anterior.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?