Un expert în dezinformare lansează un AVERTISMENT cu privire la teoria conspirației privind dublura prințesei Kate Middleton

Un expert în dezinformare lansează un AVERTISMENT cu privire la teoria conspirației privind dublura prințesei Kate Middleton
Kate Middleton (s)
Publicat: 20/03/2024, 21:28
Actualizat: 20/03/2024, 21:33

Kate Middleton a fost surprinsă făcând o plimbare în aer liber cu prințul William, în apropiere de Windsor Farm Shop, foarte aproape de reședința în care locuiește cu soțul său și cu cei trei copii ai lor, dar teoriile conspirației privind dispariția prințesei de Wales continuă să circule în spațiul public.

În urma imaginilor cu prințesa de Wales, oamenii au început să speculeze și să spună că nu Kate a fost cea care a făcut o plimbare la Windsor Farm Shop, ci dublura sa.

Un expert regal a avertizat, însă, că toate teoriile conspirației care au apărut din momentul în care prințesa Kate a fost supusă unei operații abdominale pot „provoca daune grave”, atât pentru apropiații prințesei, cât și pentru britanici.

Teoria conspirației privind dispariția prințesei Kate

Marianna Spring, corespondent de dezinformare și social media pentru BBC, a analizat teoriile conspirației care au apărut în jurul prințesei de Wales, în vârstă de 42 de ani, de la operația sa abdominală din luna ianuarie.

„Atât întrebările autentice, cât și afirmațiile nebunești au fost declanșate de absența ei din viața publică, în urma unei intervenții chirurgicale abdominale din ianuarie. Palatul Kensington a declarat că prințesa se recuperează și că se așteaptă să revină la îndatoririle publice după Paște. Această frenezie din rețelele sociale, la care contribuie și mass-media și care umple un vid de informații, reflectă altele pe care le-am investigat – și care au provocat daune grave persoanelor reale aflate în centrul problemei. Poate provoca răni familiei și prietenilor și, mai larg, erodează încrederea publicului”, precizează Marianna Spring, potrivit BBC.

Palatul Kensington a anunțat că prințesa se recuperează și că se așteaptă să revină la îndatoririle publice după Paște.

Săptămâna trecută, Kate și-a cerut scuze pentru că a editat o imagine în care apare alături de cei trei copii ai ei, de Ziua Mamei. Fotografia editată a alimentat, de asemenea, speculațiile apărute în spațiul public.

„Nu există nicio sugestie că această nouă înregistrare a fost modificată în vreun fel, dar a stârnit încă mai multe teorii ale conspirației – și satiră – la fel”, a declarat Marianna.

Când va reveni prințesa Kate în viața publică

În declarația inițială despre intervenția chirurgicală a prințesei, publicată pe 17 ianuarie, la o zi după operație, Palatul Kensington a precizat că a fost „dorința prințesei Kate ca informațiile medicale personale să rămână private”.

Palatul a adăugat că va „furniza actualizări privind evoluția Alteței Sale Regale doar atunci când vor exista informații noi și semnificative de împărtășit”.

Prințesa a petrecut 13 zile în spital, după operația abdominală prin care a trecut la un spital privat din Londra, după care s-a întors acasă pentru a se recupera. Se crede că prințesa Kate nu va reveni la aparițiile publice până cel puțin după Paște.

„Pe baza recomandărilor medicale actuale, este puțin probabil ca ea să se întoarcă la îndatoririle publice până după Paște”, se preciza în declarația inițială a Palatului cu privire la operația și recuperarea prințesei de Wales.

Prințesa de Wales nu a mai fost văzută de anul trecut, de când a participat la slujba din ziua de Crăciun. Familia Regală britanică merge în mod tradițional la biserică de Paște și, dacă prințesa nu se va recupera până atunci, acesta ar fi primul Paște când Kate nu va fi văzută în public.

Foto: Profimedia

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare
Fostul edil al Constanței a fost eliberat, iar... Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Primele...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Două femei care au vrut să le dea fructe unor muncitori au fost bătute de...
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
AFECȚIUNILE de care suferă Delia! Cum se manifestă sindromul Peter Pan, ADHD, misofonia și anxietatea
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Mesajul Regelui Charles după tragedia din Papua Noua Guinee: „Am asistat. Eu și soția mea...”....
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Exerciţii militare cu câini-roboţi progamaţi de chinezi să ucidă
Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Primele IMAGINI DIRECTE cu nașterea Universului!
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. E obligatoriu să țină cont de toți vecinii
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că...
Vești bune pentru Radu Mazăre! Fostul primar al Constanței iese din închisoare după cinci ani
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Primele imagini „directe” cu unele dintre cele mai vechi galaxii ale Universului
×