Cum este viața la bordul unui SUPERIAHT de sute de milioane de dolari /”Bun-venit în altă lume”

Publicat: 20/05/2024, 15:53
Actualizat: 20/05/2024, 16:10
Superiahturile sunt noua extravaganță, iar unul dintre ele, Carinthia VII, este emblematic pentru ”cea mai intensă experiență de lux”, o navă de aproape 100 de metri, un complex rezidențial plutitor, dotat cu piscină ”infinit” și teren de golf care servește alternativ ca platformă pentru aterizarea elicopterelor. Închirierea ajunge la 1,4 milioane de dolari pe săptămână.

”Bun-venit în altă lume!”, afirmă căpitanul Luca Mosca, în vârstă de 62 de ani, din San Remo, Italia.

Proprietarul superiahtului Carinthia nu vrea să fie cunoscut, conform publicației britanice The Times.

”Nu vrea să se afișeze. Sarcina căpitanului este de a face posibil imposibilul, iar faptul că sunt italian mă ajută”, afirmă Luca Mosca.

”Superiahturile sunt extravaganța extremă, cel mai înalt simbol al statutului”, afirmă James Bond, în vârstă de 39 de ani. Este numele real al reprezentantului firmei Fraser Yachts, care organizează croaziere cu cele mai luxoase nave din lume.

”Un giuvaer ascuns” care a aparținut unei familii din Austria

Superiahtul Carinthia VII are lungimea de 97 de metri, lățimea de 16 metri, șase punți și patru motoare care dezvoltă în total 40.000 de cai putere, putând atinge viteza de 25 de noduri (km). Valoarea navei de lux este de 170 de milioane de lire sterline (215 milioane de dolari). Nava consumă combustibil de circa 385.000 de lire (488.776 de dolari) pe săptămână.

Iahtul Carinthia VII este solicitat foarte mult de oamenii extrem de bogați, întrucât este ”un giuvaer ascuns”, explică Stewart Campbell, editor-șef al publicației Boat International.

Este unul dintre cele șapte nave comandate de familia Horten din Austria. O familie cu trecut întunecat, conform publicației The Times. Nava a fost utilizată strict privat din 2002, dar a fost vândută după moartea proprietarei, Heidi Horten, în 2022, a fost recondiționată și este închiriată pentru croaziere private.

”A fi la bordul unui iaht înseamnă libertate absolută și îți oferă oportunitatea de a-ți duce vila plutitoare și stilul de viață luxos oriunde în lume. Noi administrăm cel mai prețios lucru pe care îl au acești oameni: timpul liber. Trebuie să ne concentrăm permanent pe răspunderea la așteptări și pe oferirea standardelor adecvate. Te afli aici, nu vreau să spun pentru a fi în slujba, ci pentru a le oferi servicii acestor oameni foarte bogați”, afirmă căpitanul Luca Mosca.

”Este un iaht cu adevărat emblematic, nu există nimic precum Carinthia VII în industria producătorilor de iahturi. Probabil că este singurul iaht dotat cu patru motoare de câte 10.000 de cai putere. Este impresionant să poți atinge viteza de 25 de noduri cu un superiaht de 100 de metri. Carinthia tocmai a trecut printr-un proces de modernizare de 11 luni în șantierul naval Lürssen din Hamburg, care s-a concentrat în principal pe transformarea într-un iaht comercial”, subliniază căpitanul.

Unul dintre elementele centrale de transformare a iahtului Carinthia într-o navă competitivă a fost instalarea unei piscine cu lungimea de 11 metri, care a costat 2,6 milioane de lire (3,3 milioane de dolari). Nava are teren de golf, folosit alternativ ca pistă de elicopter, sală de fitness, servicii spa, hamam, specialistă în masaj thailandez și o gamă incredibilă de obiecte de divertisment acvatic.

”Avem cinci ski jet-uri, scutere nautice, plăci acvatice, hydrofoil. Unele dintre elementele originale au fost păstrate în starea inițială, spre exemplu sala de garderobă și cea de lectură. Puntea superioară îi este dedicată în totalitate proprietarului. Avem cabina proprietarului, baia proprietarului, un salon de studiu și de cinema. Cred că putem vorbi de 250-300 de metri pătrați dedicați proprietarului”, explică Luca Mosca.

”Este o navă foarte mare, cu un echipaj de 33 de membri, astfel că prețul săptămânal de închiriere este destul de mare, în sezonul de vârf ajunge la 1,4 milioane de dolari pe săptămână, la care se adaugă cheltuielile de întreținere. Adică, pentru suma de 1,4 milioane de dolari pe săptămână, beneficiezi de iahtul Carinthia, de serviciile echipajului, de asigurări și curățenie, este ca un hotel. La acestea se adaugă alte costuri – mâncarea și băutura, combustibilul, comisioanele agenției, cabinele și TVA-ul. Bacșișul este cuprins de obicei între 10-20% din prețul de închiriere. Este vorba de industria ospitalității, sunt clienții pe care îi întâlnești și la hotelurile de cinci stele. Oaspeții sunt foarte diverși. Sunt de același fel, dar diferiți. Au în comun faptul că își pot permite acest lucru, au un portofel mare. Este luxul absolut. Poate că mai mult de atât ar fi celebrități care merg pe Lună cu nave SpaceX. Dar până atunci cred că serviciile pe iaht sunt cea mai intensă experiență de lux pe care o poți avea”, subliniază căpitanul.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Procurorul CPI cere mandate pentru arestarea lui Benjamin Netanyahu și a ministrului israelian al Apărării /Sunt vizați și lideri Hamas

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Pițurcă Jr. a 'încercuit-o' pe voluptuoasa fiică a Andreei Berecleanu! Adio, ICH! CANCAN.RO publică imaginile...
Kate Middleton, total SCHIMBATĂ la primul eveniment public. Detaliul observat de toți: „Fac progrese bune,...
Experiment Observator. Un permis auto fals costă peste 700 de euro. Cum sunt racolaţi pe...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Obligatoriu la plata cu CARDUL. Lege definitivă în România. Intră în vigoare azi, 16 iunie
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Jocurile Olimpice de la Paris, păzite de cea mai mare tabără militară din Europa de...
×