Dacă te gândești unde să pui bananele ca să nu-și schimbe culoarea, experții au venit cu o soluție. Fructul se coace rapid, iar pentru a evita înnegrirea acestuia, ai putea lua în considerare un anumit truc. Iată mai jos.
Te-ai gândit unde să pui bananele ca să nu-și schimbe culoarea? Experții vin cu un truc util pentru cei care doresc să mențină fructul cât mai proaspăt și să nu îi accelereze coacerea. De cele mai multe ori, bananele se înnegresc rapid, tranzitând un proces de coacere în doar câteva zile, iar coaja fructului emană etilenă. Există, însă, câteva modalități de a întârzia înnegrirea cojii fructului, potrivit experților.
Experții recomandă ca bananele să nu fie puse lângă anumite fructe, pentru a nu le accelera coacerea / sursă foto: Shutterstock
Pentru a prelungi prospețime fructului, experții recomandă ca bananele să fie depozitate într-un loc cât mai răcoros, aerisit. În cazul bananelor necoapte, experții susțin că acestea nu ar trebui să fie depozitate în frigider. În același timp, temperaturile mai scăzute (de exemplu, când fructul este depozitat în frigider) pot contribui la înnegrirea cojii, însă fără ca fructul să se coacă.
Experții recomandă ca bananele să fie depozitate într-un spațiu cât mai ventilat, dar răcoros, pe o etajeră sau pe un raft din bucătărie. Ar fi ideal ca bananele să fie depozitate la o temperatură situată între 12 și 15 grade Celsius, arată Playtech.
Un alt truc pentru menținerea prospețimii bananelor reprezintă înfășurarea codițelor fructelor în staniol sau folie alimentară. Totodată, bananele nu ar trebui depozitate alături de alte fructe, precum avocado, piersici sau mere.
Sursă foto: Shutterstock