Suntem în plin sezon estival, iar stațiunile de pe litoralul românesc sunt pline de turiști, dar și de comercianți ambulanți, mai ales cei care vând porumb fiert direct pe plaje.
Și cum prețurile au crescut la cazare și mâncare, în această perioadă, până și porumbul fiert vândut pe plajă a depășit prețul de 10 lei.
Suntem la mijlocul lunii iulie, iar în stațiunea Mamaia un singur porumb fiert costă 15 lei. Chiar și prețurile de la „împinge tava” au crescut considerabil, aici. De exemplu, la o autoservire, o ciorbă de burtă costă 24 de lei, una de perișoare 22 de lei, iar cea de fasole 19 lei/porția.
Când vine vorba de felurile principale, varza călită sau iahnia de fasole costă tot 19 lei, iar o porție de tochitură 23 de lei.
Pentru o pizza, turiștii trebuie să plătească 39 de lei, la fel și pentru o porție de scoici la tigaie. Micii costă 18,9 lei, o porție de 200 g, cu pâine și muștar incluse. Celebrele hamsii costă 19,9 lei/100 grame, iar o porție zdravănă poate ajunge și la 40 de lei, potrivit Cancan.ro.