Prima pagină » Diverse » Un chef cu 5 stele Michelin dezvăluie TRUCUL de cinci secunde care schimbă complet gustul vinetelor prăjite

Un chef cu 5 stele Michelin dezvăluie TRUCUL de cinci secunde care schimbă complet gustul vinetelor prăjite

Un chef cu 5 stele Michelin dezvăluie TRUCUL de cinci secunde care schimbă complet gustul vinetelor prăjite

Cine a încercat măcar o dată să prăjească vinete s-a confruntat cu această problem: în loc să fie ușoare și crocante, ajung să absoarbă ulei ca un burete și devin greu de digerat. Însă un renumit bucătar a dezvăluit trucul simplu, de numai cinci secunde, care schimbă complet gustul vinetelor prăjite.

Dani García este cel mai faimos chef din Marbella, Spania. Are cinci stele Michelin și și-a construit un adevărat imperiu în industria gastronomică.

Cum alegem vinetele perfecte

Însă, înainte să intrăm în bucătărie, trebuie să dăm o fugă la piață și să cumpărăm vinete. Cum alegem acolo vinetele perfecte? Trebuie să fie ferme, cu coajă netedă și lucioasă.

Chef-ul Dani Garcia recomandă tăierea vinetelor în bastonașe subțiri, pentru un contrast ideal între miezul moale și crusta aurie. Odată tăiate, trebuie lucrat repede, fără pauze.

Mai departe, el a acceptat să dezvăluie o soluție simplă, rapidă și spectaculos de eficientă prin care putem obține vinete prăjite gustoase. Secretul său? Chiar înainte de prăjire, vinetele se scufundă rapid, pentru numai cinci secunde, în apă minerală carbogazoasă foarte rece.

„Cu cât stau mai mult în tigaie, cu atât absorb mai mult ulei”, avertizează García.

Trucul dezvăluit de cheful din Marbella reduce la minimum grăsimea absorbită de vinete, păstrând miezul cremos și exteriorul crocant.

Există și o explicație pentru care trucul lui Dani Garcia chiar funcționează: apa minerală carbogazoasă rece acoperă rapid suprafața vinetelor și, împreună cu făina, formează o peliculă care blochează pătrunderea excesului de ulei. Rezultatul seamănă cu o tempura ușoară, dar fără aluatul clasic japonez.

Rețeta chefului Dani García pentru vinete crocante și ușoare

Cheful spaniel este categoric: vinetele nu se sărează înainte! Motivul? Sarea scoate apa din legume, iar vinetele își pierd textura crocantă. Așadar, aceste legume se sărează abia după ce s-au răcorit câteva clipe.

Ingrediente:

  • 1 kg vinete
  • 200 g făină de grâu (sau de orez ori de năut)
  • Ulei pentru prăjit
  • 1 litru apă minerală carbogazoasă rece
  • Sare, după gust

Mod de preparare:

  • Încălzește o tigaie adâncă sau o cratiță cu mult ulei, până ajunge la aproximativ 180°C;
  • Curăță capetele vinetelor și taie restul în bastonașe uniforme;
  • Scufundă bucățile în apa minerală foarte rece, dar nu mai mult de cinci secunde;
  • Fără să le scurgi excesiv, trece-le imediat prin făină, acoperindu-le uniform;
  • Prăjește-le în tranșe mici, ca temperatura uleiului să rămână constantă, până devin aurii și crocante;
  • Scoate-le pe un grilaj metalic sau strecurătoare, nu pe șervețele, pentru a-și păstrea textura!;
  • Sărează doar după ce s-au răcorit puțin. Servește imediat, cât sunt fierbinți.

Această tehnică simplă de gătit este gata în doar câteva minute și poate transforma o legumă obișnuită într-un aperitiv demn de un meniu de restaurant de top.

RECOMANDAREA AUTORULUI:

Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!

Rețetă de cornulețe de casă cu untură și borș. Trucul secret pentru un aluat fraged

Cea mai delicioasă rețetă de orez cu lapte. Trucuri pentru o consistență cremoasă și un gust aromat

Recomandarea video

Mediafax
Ce soluții găsesc românii pentru facturile mari de la energie
Digi24
Diana Buzoianu: Șeful de la ESZ m-a amenințat cu sindicatele dacă mă ating de el, spune că e un om periculos și are susținere politică
Cancan.ro
💣 în lumea televiziunii: Dan Capatos, DAT AFARĂ de la Antenă, 'la pachet' cu Silviu Andrei!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată la 43 de ani Ileana Lazariuc, fosta noră a magnatului Ion Țiriac
Adevarul
Momentul în care un șofer a zburat cu Mercedesul peste un sens giratoriu și alte două mașini. Ce s-a întâmplat
Mediafax
Ce se întâmplă cu vremea în România până în primele zile din 2026. Anunțul meteorologilor
Click
Val de angajări în mai multe orașe din România. Domeniile în care se caută personal fără experiență
Digi24
Două scenarii în care rușii ajung la Gurile Dunării. General de top: „E NATO pregătită pentru o asemenea ipostază?”
Cancan.ro
Fiica nelegitimă a lui Putin, recunoscută de niște ucraineni în Paris. IREAL ce s-a întâmplat imediat după
Ce se întâmplă doctore
Planta pe care trebuie să o pui la ușa casei ca să atragi bani, noroc și protecție, conform Feng Shui
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
2025: Când ai voie să depășești chiar dacă linia este continuă
Descopera.ro
SUCUL care face MINUNI pentru corp peste noapte
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?