Ministerul Economiei a decis disponibilizarea a 300 de angajați de la Avioane Craiova în 2009

Ministerul Economiei a decis disponibilizarea a 300 de angajați de la Avioane Craiova în 2009
Acționarii Avioane Craiova (AVIO), companie deținută de Ministerul Economiei, au aprobat vineri disponibilizarea, într-o primă etapă, a 300 de angajați în acest an, dacă vor fi îndeplinite o serie de condiții, potrivit unui comunicat al firmei, remis Bursei de Valori București.
Publicat: 16/02/2012, 08:52
Actualizat: 24/02/2012, 21:09

Acționarii Avioane Craiova (AVIO), companiedeținută de Ministerul Economiei, au aprobat vineridisponibilizarea, într-o primă etapă, a 300 deangajați în acest an, dacă vor fi îndeplinite o serie de condiții,potrivit unui comunicat al firmei, remis Bursei de ValoriBucurești.

Condițiile impuse în vederea aplicării planului de diponibilizărisunt asigurarea capacităților de producție pentru apărare, aservice-ului în garanție și post-garanție pentru toate produselelivrate Ministerului Apărării Nationale, notificarea OficiulCentral de Stat pentru Probleme Speciale asupra intenției derestructurare și reorganizare în situația în care sunt vizatecapacitățile din inventarul capacităților producției deapărare.

De asemenea, Avioane Craiova va avea în vedere ca sumele necesarepentru punerea în aplicare a măsurilor organizatorice, manageriale,tehnice și tehnologice să se încadreze în prevederile bugetului devenituri și cheltuieli pe anul 2009, care va fi aprobat prinhotărâre a guvernului.

Numărul angajaților care vor fi diponibilizați în cea de-a douaetapă, prevăzută pentru anul viitor, va fi stabilit dupa o analizăîn cadrul Consiliului de administrație al societății, ținând contde toate condițiile impuse în cadrul primei etape.

„Pentru sumele acordate salariaților disponibilizați provenite dinbugetul asigurărilor de șomaj, reprezentanții MinisteruluiEconomiei în AGA la Avioane Craiova vor solicita conduceriiexecutive a societățtii ca în termen de 60 zile de la dataaprobării în ședinta AGA a măsurii disponibilizării colective, săelaboreze un plan de măsuri privind modalitatea de rambursare aacestor sume”, se arată într-un comunicat al Avioane Craiova.

Firma estimează că veniturile vor crește cu 86% în acest an, de la19,27 milioane lei în 2008 la 35,83 milioane lei, și că va trece peprofit, cu un câștig net de 6.000 lei, după pierderile de 16,5milioane lei de anul trecut.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) aanunțat că va schimba, în urma consultărilor cu reprezentanțiiComisiei Europene, strategia de vânzare a companiei, după cevalabilitatea ofertei a expirat la sfârșitul lunii iulie, fără săse ajungă la o înțelegere cu singurul potențial cumpărător,compania italiană Alenia Aeronautica.

Compania italiană a oferit un milion de euro pentru acțiuniledeținute de stat la Avioane Craiova și și-a asumat investițiitehnologice de până la 18 milioane euro, dar a refuzat să suportedatoriile fabricii, de circa nouă milioane euro, și a cerutgarantarea eventualelor despăgubiri.

AVAS a fost mandatată să continue procesul de privatizare a AvioaneCraiova, în numele și pentru Ministerul Economiei, până la 14octombrie.

Avioane Craiova a fost înființată în anul 1972, având ca principaldomeniu de activitate construcția și reparația de aeronave șinave.

Ministerul Economiei deține 80,97% din capitalul societății.

Compania, listată pe piața Rasdaq a Bursei de Valori București, areun capital social de 2,28 milioane lei, împărțit în 915.484acțiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei/titlu.

Acțiunile companiei se tranzacționau, vineri, la un preț de șaselei pe unitate, în urcare cu 36,67%. La această cotație,capitalizarea Avioane Craiova este de 5,49 milioane lei.

Mediafax

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii