Candidatul PCM la Primăria Târgu Mureș către Ponta: Încetați să ne calificați drept partid extremist

Candidatul PCM la Primăria Târgu Mureș către Ponta: Încetați să ne calificați drept partid extremist
Candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM) la Primăria Târgu Mureș, Benedek Imre, a dat publicității, joi, o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, în care îi precizează că formațiunea nu este extremistă și îi cere să înceteze cu acest calificativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 07/06/2012, 18:13
Actualizat: 07/06/2012, 18:13

Candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM) la Primăria Târgu Mureș, Benedek Imre, a dat publicității, joi, o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, în care îi precizează că formațiunea nu este extremistă și îi cere să înceteze cu acest calificativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Mă adresez dumneavoastră, domnule prim-ministru, deoarece în ultima perioadă, în declarațiile făcute în repetate rânduri ați folosit calificativul de partid extremist referindu-vă la organizația noastră. Avem convingerea că folosiți aceste afirmații pentru că vă lipsesc informațiile corecte. Vă rugăm să încetați a ne califica astfel! Suntem un partid creștin-democrat-conservator din Transilvania. Probabil se găsesc și printre noi, ca printre rândurile oricărui partid, persoane care au convingeri politice mai accentuate. PCM se caracterizează, însă, prin reprezentarea intereselor comunității maghiare, pe baza normelor europene respectând legislația în vigoare. În cazul eventualelor contradicții propunem găsirea unor soluții prin dialog permanent. Suntem pentru găsirea unor soluții ca, în România, diferitele etnii să conviețuiască pașnic, acceptând tradițiile, cultura și contribuția fiecăreia la dezvoltarea țării”, se arată într-o scrisoare a candidatului PCM la Primăria Târgu Mureș către premier.

Benedek Imre a declarat corespondentului MEDIAFAX că probabil „unii și alții au interes” să califice PCM drept partid extremist, iar Ponta „n-are suficiente informații”.

„Domnul premier Ponta n-are suficiente informații. Dacă m-ar cunoaște, n-ar spune că sunt extremist. Și alte partide, inclusiv PSD, au membri care se exprimă mai extremist. Dar majoritatea celor din PCM vor o conviețuire pașnică. Propunem un dialog și rezolvarea pe baza legilor existente în România și la nivel european”, a declarat Benedek Imre.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Satu Mare, că activitatea președintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, în România este monitorizată pentru a se vedea dacă încalcă vreo lege, adăugând că acesta „nu este un prieten și nu este binevenit în România”.

„Toată activitatea domnului Kover Laszlo a fost și este monitorizată de către noi tocmai pentru a se vedea dacă se încalcă și prevederile legale. Normele de bună vecinătate, de respect, au fost deja încălcate, domnul Kover Laszlo nu avea ce căuta în campanie electorală într-o altă țară a Uniunii Europene pentru a sprijini un partid extremist și pentru a provoca practic autoritățile române, pentru că activitatea domnului Kover Laszlo n-a fost așa întâmplătoare, ci a fost provocatoare la adresa României. Atitudinea Guvernului a fost extrem de fermă, dar, în același timp, nu am vrut să punem gaz peste focul pe care domnul Kover Laszlo conștient încearcă să-l aprindă în această zonă din Transilvania”, a spus, într-o conferință de presă la Satu Mare, premierul Victor Ponta.

Președintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marți după-amiază, la Târgu Mureș, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se va implica în acțiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Devine obligatoriu și în România. Măsura se aplică în toate țările UE
Probleme legate de funcționarea telefoanelor iPhone. Apple, mesaj pentru utilizatori
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului