Candidatul PCM la Primăria Târgu Mureș către Ponta: Încetați să ne calificați drept partid extremist

Candidatul PCM la Primăria Târgu Mureș către Ponta: Încetați să ne calificați drept partid extremist
Candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM) la Primăria Târgu Mureș, Benedek Imre, a dat publicității, joi, o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, în care îi precizează că formațiunea nu este extremistă și îi cere să înceteze cu acest calificativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 07/06/2012, 18:13
Actualizat: 07/06/2012, 18:13

Candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM) la Primăria Târgu Mureș, Benedek Imre, a dat publicității, joi, o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, în care îi precizează că formațiunea nu este extremistă și îi cere să înceteze cu acest calificativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Mă adresez dumneavoastră, domnule prim-ministru, deoarece în ultima perioadă, în declarațiile făcute în repetate rânduri ați folosit calificativul de partid extremist referindu-vă la organizația noastră. Avem convingerea că folosiți aceste afirmații pentru că vă lipsesc informațiile corecte. Vă rugăm să încetați a ne califica astfel! Suntem un partid creștin-democrat-conservator din Transilvania. Probabil se găsesc și printre noi, ca printre rândurile oricărui partid, persoane care au convingeri politice mai accentuate. PCM se caracterizează, însă, prin reprezentarea intereselor comunității maghiare, pe baza normelor europene respectând legislația în vigoare. În cazul eventualelor contradicții propunem găsirea unor soluții prin dialog permanent. Suntem pentru găsirea unor soluții ca, în România, diferitele etnii să conviețuiască pașnic, acceptând tradițiile, cultura și contribuția fiecăreia la dezvoltarea țării”, se arată într-o scrisoare a candidatului PCM la Primăria Târgu Mureș către premier.

Benedek Imre a declarat corespondentului MEDIAFAX că probabil „unii și alții au interes” să califice PCM drept partid extremist, iar Ponta „n-are suficiente informații”.

„Domnul premier Ponta n-are suficiente informații. Dacă m-ar cunoaște, n-ar spune că sunt extremist. Și alte partide, inclusiv PSD, au membri care se exprimă mai extremist. Dar majoritatea celor din PCM vor o conviețuire pașnică. Propunem un dialog și rezolvarea pe baza legilor existente în România și la nivel european”, a declarat Benedek Imre.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Satu Mare, că activitatea președintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, în România este monitorizată pentru a se vedea dacă încalcă vreo lege, adăugând că acesta „nu este un prieten și nu este binevenit în România”.

„Toată activitatea domnului Kover Laszlo a fost și este monitorizată de către noi tocmai pentru a se vedea dacă se încalcă și prevederile legale. Normele de bună vecinătate, de respect, au fost deja încălcate, domnul Kover Laszlo nu avea ce căuta în campanie electorală într-o altă țară a Uniunii Europene pentru a sprijini un partid extremist și pentru a provoca practic autoritățile române, pentru că activitatea domnului Kover Laszlo n-a fost așa întâmplătoare, ci a fost provocatoare la adresa României. Atitudinea Guvernului a fost extrem de fermă, dar, în același timp, nu am vrut să punem gaz peste focul pe care domnul Kover Laszlo conștient încearcă să-l aprindă în această zonă din Transilvania”, a spus, într-o conferință de presă la Satu Mare, premierul Victor Ponta.

Președintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marți după-amiază, la Târgu Mureș, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se va implica în acțiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun