26 aprilie, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale. Mitrița Hahue, director general OSIM: ”Tot ceea ce s-a putut realiza până acum constituie o temelie pentru dezvoltările viitoare”

26 aprilie, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale. Mitrița Hahue, director general OSIM: ”Tot ceea ce s-a putut realiza până acum constituie o temelie pentru dezvoltările viitoare”
26 aprilie, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale. Mitrița Hahue, director general OSIM: ”Tot ceea ce s-a putut realiza până acum constituie o temelie pentru dezvoltările viitoare”

În fiecare an, pe data de 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. Cu această ocazie, Amber Studio România a organizat un eveniment în cadrul căruia Mitrița Hahue – director general OSIM, Răzvan Pop – director general ORDA și Cătălin Butnariu – președinte al Romanian Game Developers Association au prezentat elementele-cheie în ceea ce privește importanta incontestabilă a protecției și respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

În timpul acestor discuții au fost diseminate informații generale referitoare la proprietatea intelectuală, pentru toți cei interesați de acest domeniu, iar Mitrița Hahue – director general OSIM – a transmis și un mesaj în cuprinsul căruia a punctat importanța covârșitoare a acestui domeniu.

”În calitate de Director General OSIM, dori menționez faptul societatea modernă este caracterizată de intensificarea schimbului de informații care au drept scop cunoașterea. Cu această ocazie, aduc mulțumiri celor are au fost și sunt alături de noi pentru munca dedicată domeniului proprietății industriale, muncă atât de necesară pentru a conduce, cu siguranță, la educarea noilor generații de oameni constructivi în societatea românească”, precizează Mitrița Hahue.

”Să privim cu mulțumire spre trecut, și cu încredere spre viitor, pentru tot ceea ce s-a putut realiza până acum constituie o temelie pentru dezvoltările viitoare. Singurul fapt putem ne adunăm împreună în jurul unei idei, acceptând o sprijinim, este un mare câștig”

Mitrița Hahue – director general OSIM

Mitrița Hahue – director general OSIM

PROIECTUL ”Consolidarea Capacității de implementare și evaluare a strategiilor/politicilor publice pe care le coordonează OSIM și Ministerul Economiei”

Mitrița Hahue subliniază, totodată, importanța muncii în echipă dar și colaboarea cu toate instituțiile statului, precizând și că OSIM a demarat – împreună cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, proiectul ”Consolidarea Capacității de implementare și evaluare a strategiilor/politicilor publice pe care le coordonează OSIM și Ministerul Economiei”.

”Pentru a merge mai departe cu tot mai multe șanse de succes, îndrăznesc cred este necesară munca în echipă, o mai strânsă colaborare cu toate instituțiile statului și cu cei interesați de domeniul PI și chiar o unire a forțelor pentru un demers comun – cel al descoperirii domeniului proprietății intelectuale.

Pornind de la o strategie inexistentă care a început capete contur în acest moment, respectând aria sa de competență și de specialitate, OSIM a demarat, împreună cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, proiectul ”Consolidarea Capacității de implementare și evaluare a strategiilor/politicilor publice pe care le coordonează OSIM și Ministerul Economiei”, a mai transmis Mitrița Hahue, directorul general OSIM.

”De remarcat interesul asupra elaborării unei strategii naționale în domeniul PI la care toate autoritățile române cu atribuții și responsabilități în asigurarea și respectarea drepturilor de proprietate intelectuală contribuie activ, document de politică publică destinat a trasa liniile directoare ale acestui important domeniu în următoarea decadă”

Mitrița Hahue, directorul general OSIM

O strategie în domeniul PI trebuie cuprindă toate elementele de viziune și dezvoltare”

Atunci când se vorbește despre o strategie în domeniul PI (al proprietății intelectuale), sunt imperios necesare elemente ”de viziune și dezvoltare” care statul român le consideră esențiale în ceea ce privește dezvoltarea socială, culturală sau industrială.

”O strategie în domeniul PI trebuie cuprindă toate elementele de viziune și dezvoltare pe care statul român, prin instituțiile sale, în parteneriat cu mediul profesional, academic și economic le are în vedere pentru dezvoltarea socială, culturală, industrială și a competitivității, respectiv dimensiunea proprietății industriale, a domeniului dreptului de autor și, nu în ultimul rand, al asigurării respectării drepturilor de PI (enforcement).

OSIM, împreună cu ORDA, încerca facă cunoscut rolul acestor instituții printr-o promovare care se va desfășura în comun, prin toate mijloacele de comunicare (și, sub rezerva pentru când va fi posibil), cu o participare efectivă a specialiștilor din cadrul celor două instituții în mijlocul mediului de afaceri, a mediului academic și în toate locurile unde se nasc idei. LA MULȚI ANI!”, încheie Mitrița Hahue, Director General OSIM.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”