28 iulie – Ziua Națională a Ambulanței. Ce mesaje au transmis politicienii

28 iulie - Ziua Națională a Ambulanței. Ce mesaje au transmis politicienii
Publicat: 28/07/2021, 11:56
Actualizat: 28/07/2021, 11:59

Ziua Națională a Ambulanței din România se sărbătorește la data de 28 iulie. Cu această ocazie, politicienii au transmis mesaje prin care își arată recunoștința pentru personalul de la ambulanță. „Mulţi oameni pot spune că le datorează viaţa acestor oameni minunaţi care asigură intervenţiile de urgenţă”, a scris premierul Florin Cîțu.

„Sărbătorim Ziua Naţională a Ambulanţei din România cu sentimentul că munca celor implicaţi în acest serviciu de urgenţă reprezintă un adevărat act de dăruire şi responsabilitate pentru care trebuie să le mulţumim nu doar azi, ci în fiecare zi. De aproape un an şi jumătate, întreg personalul din serviciile de ambulanţă este angrenat într-un efort multiplicat, din cauza pandemiei. Mulţi dintre românii care, din nefericire, au trecut prin situaţii critice pot spune că le datorează viaţa acestor oameni minunaţi care asigură intervenţiile de urgenţă. Le mulţumesc pentru vieţile salvate, pentru dăruirea şi profesionalismul cu care îşi fac datoria! Sunt un exemplu pentru noi toţi”, este mesajul premierului.

Mesajul transmis de Ludovic Orban

„Îi sărbătorim astăzi pe toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor de Ambulanţă, oameni dedicaţi, aflaţi mereu la datorie. Transmit urările mele calde personalului operativ din serviciile de ambulanţă care, zi de zi, cu profesionalism, luptă pentru salvarea vieţii. Le mulţumesc în special pentru eforturile incredibile din perioada pandemiei, când, cu forţă şi curaj, au luptat pentru viaţa fiecărui bolnav de COVID-19, punându-şi de multe ori propria viaţă în pericol. Ne rugăm pentru cei care au fost răpuşi de acest virus, adevăraţi eroi în lupta cu pandemia, care nu vor fi uitaţi niciodată. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi în fiecare zi pentru apărarea vieţii românilor”, transmite Ludovic Orban.

Lucian Bode: Adevărații eroi în lupta cu minutele pentru salvarea de vieți omenești sunt angajații serviciilor de ambulanță

„Ziua Națională a Ambulanței și împlinirea a 115 ani de când au fost puse bazele primului serviciu civil de ambulanță din România constituie un bun prilej de a ne arăta recunoștința profesioniștilor care activează în acest serviciu esențial și care sunt mereu la datorie, salvând vieți. În lunga sa existență, acest serviciu s-a dezvoltat și s-a modernizat continuu, păstrând, ca o constantă, calitatea și eficiența în intervenții.

Adevărații eroi în lupta cu minutele pentru salvarea de vieți omenești sunt angajații serviciilor de ambulanță pentru care fiecare misiune este una contra-cronometru. Provocările pe care le-au avut de întâmpinat de-a lungul timpului nu au fost deloc puține și nici simple, fiecare dintre ele impunând, din partea acestei componente vitale a sistemului medical, adaptarea rapidă a tuturor resurselor logistice și, mai ales, umane. Iar ultimul an, în care sistemul medical s-a aflat sub o presiune uriașă generată de criza sanitară mondială ca urmare a răspândirii noului coronavirus, a evidențiat mai mult decât oricând profesionalismul și dăruirea acestor oameni care și-au expus propria sănătate pentru salvarea semenilor lor, lucrând în condiții deosebite, uneori zile întregi departe de familii.

Cu prilejul acestei zile aniversare, le doresc tuturor angajaților serviciilor de ambulanță multă sănătate și putere de muncă și le mulțumesc pentru efortul pe care îl depun zi de zi în slujba românilor!

La mulți ani!”, a scris Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne (MAI).

Preşedintele Klaus Iohannis va marca Ziua Naţională a Ambulanţei la ora 19.00, la Palatul Cotroceni, când va decora mai mulţi medici şi asistenţi medicali.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată la 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?