28 iulie – Ziua Națională a Ambulanței. Ce mesaje au transmis politicienii

28 iulie - Ziua Națională a Ambulanței. Ce mesaje au transmis politicienii
Publicat: 28/07/2021, 11:56
Actualizat: 28/07/2021, 11:59

Ziua Națională a Ambulanței din România se sărbătorește la data de 28 iulie. Cu această ocazie, politicienii au transmis mesaje prin care își arată recunoștința pentru personalul de la ambulanță. „Mulţi oameni pot spune că le datorează viaţa acestor oameni minunaţi care asigură intervenţiile de urgenţă”, a scris premierul Florin Cîțu.

„Sărbătorim Ziua Naţională a Ambulanţei din România cu sentimentul că munca celor implicaţi în acest serviciu de urgenţă reprezintă un adevărat act de dăruire şi responsabilitate pentru care trebuie să le mulţumim nu doar azi, ci în fiecare zi. De aproape un an şi jumătate, întreg personalul din serviciile de ambulanţă este angrenat într-un efort multiplicat, din cauza pandemiei. Mulţi dintre românii care, din nefericire, au trecut prin situaţii critice pot spune că le datorează viaţa acestor oameni minunaţi care asigură intervenţiile de urgenţă. Le mulţumesc pentru vieţile salvate, pentru dăruirea şi profesionalismul cu care îşi fac datoria! Sunt un exemplu pentru noi toţi”, este mesajul premierului.

Mesajul transmis de Ludovic Orban

„Îi sărbătorim astăzi pe toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor de Ambulanţă, oameni dedicaţi, aflaţi mereu la datorie. Transmit urările mele calde personalului operativ din serviciile de ambulanţă care, zi de zi, cu profesionalism, luptă pentru salvarea vieţii. Le mulţumesc în special pentru eforturile incredibile din perioada pandemiei, când, cu forţă şi curaj, au luptat pentru viaţa fiecărui bolnav de COVID-19, punându-şi de multe ori propria viaţă în pericol. Ne rugăm pentru cei care au fost răpuşi de acest virus, adevăraţi eroi în lupta cu pandemia, care nu vor fi uitaţi niciodată. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi în fiecare zi pentru apărarea vieţii românilor”, transmite Ludovic Orban.

Lucian Bode: Adevărații eroi în lupta cu minutele pentru salvarea de vieți omenești sunt angajații serviciilor de ambulanță

„Ziua Națională a Ambulanței și împlinirea a 115 ani de când au fost puse bazele primului serviciu civil de ambulanță din România constituie un bun prilej de a ne arăta recunoștința profesioniștilor care activează în acest serviciu esențial și care sunt mereu la datorie, salvând vieți. În lunga sa existență, acest serviciu s-a dezvoltat și s-a modernizat continuu, păstrând, ca o constantă, calitatea și eficiența în intervenții.

Adevărații eroi în lupta cu minutele pentru salvarea de vieți omenești sunt angajații serviciilor de ambulanță pentru care fiecare misiune este una contra-cronometru. Provocările pe care le-au avut de întâmpinat de-a lungul timpului nu au fost deloc puține și nici simple, fiecare dintre ele impunând, din partea acestei componente vitale a sistemului medical, adaptarea rapidă a tuturor resurselor logistice și, mai ales, umane. Iar ultimul an, în care sistemul medical s-a aflat sub o presiune uriașă generată de criza sanitară mondială ca urmare a răspândirii noului coronavirus, a evidențiat mai mult decât oricând profesionalismul și dăruirea acestor oameni care și-au expus propria sănătate pentru salvarea semenilor lor, lucrând în condiții deosebite, uneori zile întregi departe de familii.

Cu prilejul acestei zile aniversare, le doresc tuturor angajaților serviciilor de ambulanță multă sănătate și putere de muncă și le mulțumesc pentru efortul pe care îl depun zi de zi în slujba românilor!

La mulți ani!”, a scris Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne (MAI).

Preşedintele Klaus Iohannis va marca Ziua Naţională a Ambulanţei la ora 19.00, la Palatul Cotroceni, când va decora mai mulţi medici şi asistenţi medicali.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată la 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
Strigăt disperat la Măruţă: 'Aşteptăm de ieri salvarea. E grav'
Gigi Becali plânge în hohote în fața preoților! Imagini tulburătoare cu miliardarul, în cadrul unui...
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ea este femeia care i-a luat mințile lui Ion Țiriac. Miliardarul în vârstă de 82...
Fotbalistul lui Dinamo, înjunghiat cu sabia de interlopul `Fane Căpățână`, lider al antivacciniştilor: `De ce...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Care e, de fapt, zodia binecuvântată de Dumnezeu
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Dan Bittman: „Nu există niciun scenariu roșu în Timișoara. Este o minciună sinistră”
Strigăt disperat la Măruţă: 'Aşteptăm de ieri salvarea. E grav'
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Denise Rifai, ULUITOR în propria emisiune! Dezvăluiri FABULOASE. Ce a făcut la MISA, la 'spirală'...
BOMBĂ! Dan Bittman, anunț ȘOC: ‘Să văd dacă sunt un dobitoc’
Un CONSILIER din PORTUL Constanța a fost numit ȘEFUL companiei naționale de AUTOSTRĂZI!
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Horoscop marți, 28 septembrie. O zodie pierde tot la final de septembrie: Nu te băga...
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...