8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Andrei Baciu: Undeva la 1 minut și 30 de secunde durează procesul de vaccinare la centrul drive-thru

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Andrei Baciu: Undeva la 1 minut și 30 de secunde durează procesul de vaccinare la centrul drive-thru
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății (Sursa: Andreea Alexandru/MEDIAFAX FOTO)
Publicat: 07/05/2021, 08:00
Actualizat: 07/05/2021, 08:40

Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, anunță că la centrul de vaccinare drive-thru din Oradea administrarea serului anti-COVID-19 durează aproximativ un minut și 30 de secunde pentru fiecare persoană.

”Undeva la 1 minut și 30 de secunde pentru fiecare persoană! Atât durează procesul de vaccinare în centrul drive-thru din Oradea. Acesta este doar începutul!

Ieri au fost vaccinate 426 de persoane, iar astăzi, până la ora 16:00, deja erau înregistrate 288 de persoane care primiseră doza cu ser anti-covid. E bine la drive-thru, mai ales că distanța între mașini nu trebuie să fie de cel puțin 2 metri!

Mă bucur că orădenii sunt responsabili și pun umărul la campania prin care schimbăm România, iar meritul pentru acest centru este al autorităților locale. Primarul Mun. Oradea, dl Florin Birta, prefectul județului Bihor, dl Dumitru Țiplea și președintele Consiliului Județean, dl Ilie Bolojan, cu toții își doresc repornirea economiei și reîntoarcerea bihorenilor la locurile de muncă. Viața de dinainte de pandemie era mai simplă și mai frumoasă, așa că orice persoană vaccinată contribuie la depășirea acestei perioade”, a scris Andrei Baciu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

ÎPS Teodosie: „Femeia a început păcatul. Dacă nu păcătuia n-ar fi născut fii în dureri

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut o remarcă privind lipsa rolului femeii în biserică: „Ea a început păcatul”, a spus ierarhul.

„Nicio femeie nu poate fi preot. Aceasta e condiția ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune pentru că are condiția slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul și iată că se află cu această neputință, pentru că – ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur – dacă nu ar fi fost păcatul nu s-ar fi înmulțit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeiești care le-a zis înainte de păcat ”, a spus ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea, joi seara.

Lidera unei cult religios, moartă după ce a băut argint lichid

Amy Carlson, 45 de ani, lidera sectei „Iubirea a învins”, a fost găsită moartă într-un sediu al acestui cult religios din Moffat, statul american Colorado.

Sectă din care făcea parte vindea argintul drept remediu anti-COVID şi fusese avertizată în trecut de FDA, autoritatea americană de autorizare a produselor medicamentoase, pentru publicitate înșelătoare la produse neaprobate că remedii în tratarea coronavirusului.

O femeie a fost incendiată de soț și a îndurat durerile ore întregi

O femeie în vârstă de 42 de ani a fost incendiată de către soț,m după ce a fost stropită cu benzină. Victima s-a temut atât de tare de agresor, încât nici măcar nu a îndrăznit să ceară ajutor la 112.

Calendar ortodox, 7 mai 2021. Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată lui Hristos și Maicii Sale / Creștinii iau apă sfințită

Creștinii ortodocși sărbătoresc în vinerea din Săptămâna Luminată praznicul „Izvorul Tămăduirii”. Anul acesta este prăznuită pe 7 mai, iar sărbătoarea se referă la vindecarea minunată a unui orb, care și-a recăpătat vederea după ce Maica Domnului i-a vestit lui Leon cel Mare să-l ducă să se spele cu apa unui izvor aflat într-o pădure din apropierea Constantinopolului.

Prognoza meteo, 7 mai 2021. Vreme caldă și frumoasă în sud și sud-est, instabilitate în rest

Potrivit prognozei meteo de vineri, 7 mai 2021, în zonele din sudul şi sud-estul ţãrii vremea va deveni caldã pentru aceastã datã, iar în rest instabilitatea atmosfericã va fi în creştere.

Luptătorul Albert Saritov s-a calificat la Jocurile Olimpice din acest an. Biletul pentru Tokyo a fost obținut la Turneul Mondial de Calificare Olimpică de la Sofia

Luptătorul Albert Saritov s-a calificat, joi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Turneul Mondial de Calificare Olimpică a început, joi, în capitala Bulgariei, Sofia, fiind ultima competiție unde luptătorii români vor putea obține biletele pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020. La competiție participă 400 de sportivi din întreaga lume, printre ei aflându-se și 13 luptători români.

Castelul Riegersburg, redenumit pe Google Maps „Castelul Arthur”, în urma împușcării ursului de către prințul austriac

După ce prințul Emanuel von Liechtenstein l-a împușcat pe Arthur, cel mai mare urs din România, utilizatorii platformei Google Maps au lăsat mai multe recenzii negative castelului Riegersburg, schimbându-i numele în „Castelul Arthur”, în semn de protest.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât