Accident cumplit în Ialomița: Sunt patru morți și cinci răniți / Planul Roșu de Intervenție (UPDATE)

Accident cumplit în Ialomița: Sunt patru morți și cinci răniți / Planul Roșu de Intervenție (UPDATE)
Accident cumplit în Ialomița: Sunt patru morți și cinci răniți / Planul Roșu de Intervenție (UPDATE)
Publicat: 29/06/2022, 11:23
Actualizat: 29/06/2022, 12:41

Un accident deosebit de grav a avut loc miercuri dimineață pe Drumul European 85, în localitatea Sinești. Patru persoane au murit și alte cinci au fost rănite.

„În această dimineață, în jurul orei 10:30, pe DN2, în afara localității Sinești s-a produs un grav accident de circulație, în urma căruia au rezultat 9 victime. Din primele cercetări a reieșit că în evenimentul rutier sunt implicate 3 autoturisme, în urma impactului dintre acestea 4 persoane si-au pierdut viața și alte 5 sunt rănite și preluate de echipaje medicale”, a transmis ISU Ialomița.

Traficul este blocat pe sensul de mers București-Urziceni și se circulă alternativ, pe o singură bandă.

„Se desfășoară cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a mai transmis ISU Ialomița.

La locul tragediei intervin o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Totodată, de la nivelul județului Ialomița au fost alocate și 2 ambulanțe SAJ.

În sprijin acționează și ISU București-Ilfov cu 3 ambulanțe SMURD, dintre care una cu medic.

Pentru optimizarea acțiunii de răspuns a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Ialomița.

Informații inițiale ISU

  • „În această dimineață, în jurul orei 10:30, pe DN2, în afara localității Sinești s-a produs un grav accident de circulație, în urma căruia au rezultat 9 victime.
  • Din primele cercetări a reieșit că în evenimentul rutier sunt implicate 3 autoturisme, în urma impactului dintre acestea 3 persoane si-au pierdut viața și alte 6 sunt rănite și preluate de echipaje medicale.
  • Traficul este blocat pe sensul de mers București-Urziceni, se circulă alternativ, pe o singură bandă.
  • Se desfășoară cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.
  • Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului Ialomița a fost activat planul Roșu de intervenție .
  • Pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier produs în localitatea Sinești, în care au fost implicate trei autoturisme și 8 persoane, ocupanții celor trei autoturisme.
  • La locul evenimentului s-au deplasat de urgență patru echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, în sprijin trei echipaje ale SAJ Ialomița .
  • În sprijin acționează și ISU București-Ilfov cu 3 ambulanțe SMURD, dintre care una cu medic.”
Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase