Acest bărbat susține că e „călător în timp” și că vine din trecut, din anul 1950. Ce imagini au găsit polițiștii în camera lui de filmat

Acest bărbat susține că e călător în timp și că vine din trecut, din anul 1950. Ce imagini au găsit polițiștii în camera lui de filmat
Sursa FOTO: TikTok
Publicat: 30/05/2023, 16:48
Actualizat: 30/05/2023, 16:51

O poveste paranormală din Ucraina de dinainte de război s-a răspândit în ultimii ani pe internet, mii de oameni crezând povestea lui Serghei Ponomarenko, care suține că „a călăorit în timp” în anul 2006.

Rareori trece o zi fără ca un TikToker să pretindă că este venit din viitor. Dar poate cea mai convingătoare poveste de călătorie în timp se concentrează pe un bărbat din trecut.

Serghei Ponomarenko, căci despre el este vorba, ar fi fost găsit rătăcind pe străzile Kievului pe 23 aprilie 2006. El purta haine învechite și avea asupra sa o cameră (piesă de muzeu) care părea nou-nouță.

In plus, bărbatul avea cu el o carte de identitate care îl identifica ca cetățean sovietic – chiar dacă Blocul Comunist se dizolvase cu peste un deceniu în urmă.

De asemenea, se spune că filmul din camera sa a fost derulatat de anchetatori și arăta imagini cu Kievul așa cum era în anii 1950.

Ponomarenko a susținut că s-a născut în 1932 și a trăit de fapt în anii 1950 până cu puțin timp înainte de a fi ridicat de poliție în 2006.

Acesta le-a spus anchetatorilor că a fotografiat un „obiect în formă de clopot” și în acel moment totul s-a schimbat.

Cei care studiază povești improbabile de călătorie în timp vor recunoaște imediat pe cunoscuta Die Glocke – „mașină a timpului”, dar aproape sigur fictivă, dezvoltată pentru SS în zilele sângeroase ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Una dintre imaginile de pe rola sa de film ar fi apărut, se pare, o fotografie neclară a unui obiect în formă de clopot care plutește pe cer peste Kievul anilor 1950. Expertul în fotografie Vadim Posner nu a găsit nereguli nici la imagini, nici la camera în sine.

Desigur, un psiholog, Parlo Kutrikov, a fost chemat să investigheze povestea lui Ponomarenko și nu a găsit găuri în ea.

Dar există una sau două găuri în povestea lui Ponomarenko. Mai exact, nu există absolut nicio dovadă.

Ponomarenko însuși a dispărut la câteva zile după incidentul bizar și, deși există zeci de fotografii ale așa-numitului „călător în timp” și există copii ale imaginilor găsite de polițiști pe rola camerei sale, nu pot fi găsite originalele.

Singurele imagini oferite ca dovadă pentru evenimentul bizar provin toate dintr-o reconstrucție realizată pentru un documentar ucrainean numit „Aliens” care a fost difuzat în 2012.

Fotografia anormală trimisă de Ponomarenko iubitei sale după ce acesta a dispărut din custodia poliției în 2006 – care părea să arate un „viitor” Kiev împânzit cu zgârie-nori – părea a fi o lucrare grosolană în Photoshop, în care apare printre alte repere, Empire State Building din New York, a descoperit YouTuber-ul Joe Scott.

De asemenea, nu există nicio urmă de iubita lui Ponomarenko, de psihologul care l-ar fi  intervievat sau de analistul fotografic chemat pentru a-i autentifica fotografiile.

Cu Ucraina acum într-o stare de haos, cu milioane de persoane strămutate și clădiri guvernamentale distruse de bombardamente și atacuri cu rachete, orice încercare de a confirma sau infirma povestea lui Ponomarenko este puțin probabil să devină posibilă vreodată.

Există o serie de alte povești de „alunecare de timp”, în care oamenii par să fi „căzut” temporar prin găuri de realitate.

Cea mai cunoscută datează din 1901. Două studente, Charlotte Anne Moberly și Eleanor Jourdain, au scris că, în timp ce vizitau Palatul Versailles, s-au trezit cumva la curtea regelui Ludovic al XVI-lea și s-au întâlnit cu Maria Antoaneta și mai mulți membri ai nobilimii franceze pre-revoluționare.

Au fost oferite mai multe explicații pentru experiența lor bizară, cel mai probabil fiind că pur și simplu s-au rătăcit într-un bal mascat, dar cartea lor din 1911 ”O aventură” rămâne un clasic absolut al literaturii paranormale, potrivit Daily Star.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului