Actriță româncă, experiență traumatizantă după infectarea cu COVID-19: ”Regret fiecare moment în care am ales să îmi cresc copilul aici”

Actriță româncă, experiență traumatizantă după infectarea cu COVID-19: ”Regret fiecare moment în care am ales să îmi cresc copilul aici”
Actriță româncă, experiență traumatizantă după infectarea cu COVID-19 | Foto - Facebook Dorotheea Petre

Actrița Dorotheea Petre – absolventă a Universității Naționale de Teatru și Film ”I.L. Caragiale” din București în 2006 – a trecut printr-o experiență traumatizantă după ce a fost infectată cu noul coronavirus și, ulterior, internată la Institutul ”Matei Balș”. În urma infecției, actrița a rămas cu sechele – erupţii cutanate de diverse tipuri, palpitaţii, puls ridicat și enterocolită.

Totul a început cu o stare febrilă crescândă, iar actrița a fost internată – fără a avea nevoie de suplimentare de oxigen – pentru a primi tratamentul adecvat. Numai că, după externare, au apărut simptome care au pus-o pe gânduri și, mai mult, a slăbit nu mai puțin de 10 kg.

”După externare am zis că am încheiat cu coronavirusul şi că îmi văd de ale mele, dar de la câteva zile distanţă au apărut noi simptome: erupţii cutanate de diverse tipuri, palpitaţii, puls ridicat, o enterocolită în urma căreia am slăbit 10 kg şi desigur, simptomele neurologice.  În următoarele luni am luat la rand secţiile şi cabinetele de neurologie, gastroenterologie, dermatologie, alergologie din oraş. Am discutat cu medici specialişti  în boli infecţioase. Toată lumea ridica mai mult sau mai puţin din umeri, gratulandu-mă evident cu tradiţionalul  «o să treacă»”, a povestit actrița, potrivit adevarul.ro.

Medicul de familie a ajuns la concluzia că actrița este ”ipohondră”

Cu toate că simptomele erau îngrijorătoare, actrița dezvăluie că medicul de familie a considerat că este doar… ipohondră și că se uită mult prea mult timp pe Google, motiv pentru care a preferat să meargă la un alt medic.

Numai că acesta i-a transmis, la rândul său, că simptomele care o îngrijorează ”nu au niciun sens”, așa că ar fi mai bine să participe la ședințe de psihanaliză. La începutul lunii iulie, actrița a făcut un nou set de analize, iar rezultatele nu au fost deloc liniștitoare.

”Aşa am ajuns printr-o recomandare la un domn care cu o atitudine foarte alpha mi-a spus că toate simptomele descrise de mine nu au nici un sens şi că mi-ar prinde bine o psihanaliză. Desigur că tuturor ne-ar prinde bine o psihanaliza şi că domnul doctor a ţinut să adauge că el e şi psiholog pe lângă calitatea de medic de familie. Sper că între timp şi-a pus pe uşă anunţ că nu primeşte decât pacienţi cu psihanaliza la zi, aşa cum ar fi corect în cazul dumnealui. La începutul lui iulie, am repetat analizele de sânge şi am dozat şi interleukin 6, o citokină din cele care provoacă furtuna de citokine şi  pe care la internare o aveam la valoarea de 241. Valoarea măsurată pe 5 iulie era de 80”, a mai povestit actrița Dorotheea Petre.

Despre condițiile din spitale: ”… medici care consideră coronavirusul un fel de gripă sezonieră”

Experiența actriței este una care ridică numeroase semne de întrebare și referitoare la condițiile din spitale. Pandemia de coronavirus a scos în evidență destule carențe în sistemul medical din România, iar Dorotheea Petre le etichetează drept ”crunte”.

Protocoalele de igienă pe timp de pandemie nu ar fi fost respectate, așa cum era normal și, mai mult, actrița spune că a întâlnit ”medici care nu cred în medicină”.

”Nu o să adaug detalii despre condiţiile din spitale, vă asigur că sunt cel puţin la fel de crunte cum aţi tot auzit. Acelaşi mop folosit la şters pe jos, toalete şi salon după salon. Lipsa resurselor elementare dar mai ales nerespectarea minimelor protocoale de igienă pe timp de pandemie. Am văzut medici care nu cred în medicină, respectiv în vaccin şi nu se vaccinau. Am văzut medici care consideră coronavirusul un fel de gripă sezonieră. Am văzut medici şi asistente care nu îşi schimbau mănuşile după fiecare pacient şi purtau masca sub nas. Am văzut asistent care înainte de a-mi administra tratamentul pe branulă a refuzat să îşi schimbe mănuşile cu care venise din alt salon şi cu care a ridicat un medicament căzut pe jos”, a mai transmis actrița, potrivit sursei citate.

”Am văzut şi medici omenoşi”

Există, firește, și excepții, iar actrița Dorotheea Petre a întîlnit și ”medici omenoși”, dar spune că sunt ”puțini și neputincioși” în lupta împotriva tuturor ”anomaliilor” de care s-a lovit după infectarea cu COVID-19.

Concluzia pe care o trage actrița, după această experiență pe care a trăit-o, este un tristă, precizând și că regretă ”fiecare moment în care am ales să îmi cresc copilul aici”.

”Da, am văzut şi medici omenoşi. Dar puțini și neputincioși în a face fața tuturor acestor anomalii.  Mă întreb în fiecare zi dacă există blocanţi de interleukina 6 în spitale pentru cei cu furtună de citokine ca mine pentru că la valoarea asta pot ajunge în orice moment la urgenţă. Mă întreb dacă există imunoglobuline  pentru copiii cu sindrom inflamator sistemic PIMS care apare la săptămâni distanţă sau luni de la pozitivare cu SARS-CoV-2”, încheie actrița Dorotheea Petre.

Situaţia noastră, a cetăţenilor din această ţară este cu mult mai gravă decât putem să înţelegem şi regret fiecare moment în care am ales să îmi cresc copilul aici pentru familie, prieteni, ţară”

Actrița Dorotheea Petre

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate