Administratorii a două clinici private din București, reținuți de anchetatori după ce ar fi vândut fișe medicale false pentru șoferi

Administratorii a două clinici private din București, reținuți de anchetatori după ce ar fi vândut fișe medicale false pentru șoferi
Publicat: 03/03/2022, 20:02

Administratorii a două clinici private din București au fost reținuți împreună cu alte trei persoane, după ce polițștii Serviciului Rutier al IPJ Ilfov au probat că eliberau fișe medicale pentru persoanele care trebuiau să-și preschimbe permisele de conducere, fără ca pacienții să se prezinte la consultație. Polițiștii au descins la cinci adrese din București, reprezentând sediile principale și secundare a celor două unități medicale.

Polițiștii ilfoveni ai Serviciului Rutier au descins, miercuri, la sediile unor clinici din Capitală cu sprijinul ofițerilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Investigarea Criminalității Economice.

Potrivit unor surse judiciare, au fost aduși la audieri administratorul clinicii Aras Med, medicul Haj Abdo Husein, administratorul Medicus Center, medicul Veronica Buga-Corbu, instructorul auto Nedelcu Cozmin și alte două persoane.

Medicii sunt acuzați de fals și abuz în serviciu

Aceștia sunt suspectați că ar fi făcut parte dintr-o adevărată rețea care se ocupa cu vânzarea de fișe medicale pentru șoferi, cu toate că aceștia nici măcar nu se prezentau la clinicile respective.

Sursele citate au precizat că Haj Abdo Husein, în vârstă de 61 de ani, medic- specializarea medicină internă, este cercetat pentru fals intelectual în formă continuată, cu 14 presupuse fapte și abuz în serviciu în formă continuată.

În același timp, Veronica Buga-Corbu, de 49 de ani, medic internist, este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată și abuz în serviciu în formă continuată, pentru cinci presupuse infracțiuni.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase