Alexandru Petrescu: ”Nivelul poluării e la cote alarmante, dar Clotilde Armand și Nicușor Dan tac mâlc. Promenada verde este doar o potecă, oamenii au treabă pe străzi, acolo sunt sufocați”

Alexandru Petrescu: ”Nivelul poluării e la cote alarmante, dar Clotilde Armand și Nicușor Dan tac mâlc. Promenada verde este doar o potecă, oamenii au treabă pe străzi, acolo sunt sufocați”
Publicat: 02/11/2021, 21:05

Fostul ministru PSD Alexandru Petrescu atrage atenția că poluarea a ajuns la cote alarmante în București, însă primarul general Nicușor Dan și edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, par mai degrabă ocupați cu ”promenada verde, o potecă încremenită în stadiul de proiect”, în timp ce oamenii au treabă pe străzi, unde sunt sufocați de aerul irespirabil.

”Nivelul poluării este la cote alarmante, dar Clotilde Armand și Nicușor Dan tac mâlc atunci când vine vorba de strategii fezabile pe termen mediu-lung de reducere a poluării masive din Capitală”, a scris Alexandru Petrescu, marți, pe Facebook.

Fostul ministru al Economiei le amintește celor doi edili că, din opoziție, erau primii care țipau că nu se mai poate respira în București, însă din fotoliul de primar, nu mai au același apetit să salveze Bucureștiul de poluare.

”În schimb, pentru a puncta în fața bulei tot mai mici si mai agresive care încă îi susține, cei doi edili întreprind acțiuni de PR și propagandă care să distragă atenția de la adevăratele surse de poluare ce fac aerul din București irespirabil”, a adăugat Petrescu.

Cu o “promenadă verde”, nu dispare poluarea din București

Alexandru Petrescu îi taxează pe cei doi edili pentru “Promenada verde”, marele proiect anti-poluare, care de fapt nu este mai mult decât ”o potecă, încremenită în stadiul de proiect, ce nu va rezolva mare lucru”.

”Este puțin probabil ca bucureștenii, prin astfel de proiecte, să resimtă beneficiile unei vieți urbane gândite pe principii moderne din perspectiva mediului”, le transmite Petrescu celor doi edili.

Fostul ministru le spune lui Nicușor Dan și Clotilde Armand că strategiile anti-poluare trebuie să fie gândite pentru străzi, pentru că oamenii acolo sunt sufocați de poluare.

”Bucureștenii trăiesc și muncesc zi de zi în oraș, au treabă pe străzi, acolo unde sunt sufocați de poluarea scăpată de sub orice control”, susține Petrescu.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și-a prezentat recent bilanțul primului an de mandat în una dintre cele mai bogate administrații din România, cu venituri anuale de peste 1,1 miliarde de lei. Unul dintre proiectele cu care edilul se mândrește este „Promenada verde”, care a fost amenajată pe două tronsoane.

Practic, a fost tunsă iarba pe unele porțiuni ale Lacului Băneasa, au fost montate bănci și amenajate alei de pietriș. „Promenada verde” este însă curată doar în zona străzii Gârlei, în timp ce restul traseului este plin de gunoaie aruncate în buruienile necurățate de luni bune. De cealaltă parte a lacului, pe Aleea Mateloților, locul de promenadă aproape că nu există. Aici sunt așezate câteva bănci, lângă un mal spart invadat de apă, pe care plutesc sticle de plastic, gunoaie și resturi vegetale. De altfel, plimbarea pe malul Lacului Băneasa nu este deloc atractivă chiar din locul în care se unește cu Herăstrău, la Podul Băneasa, invadat de gunoaie.


Citește și:

VIDEO | Testul adevărului pentru ”realizările” lui Clotilde Armand. Primarul se laudă cu șase străzi asfaltate, dar nu vorbește despre oamenii care trăiesc fără apă, merg prin mocirlă și se plimbă printre gunoaie

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului