UPDATE | Apartament al lui Ioan Becali, din cartierul Floreasca, scos la licitație. ANAF vrea să recupereze prejudiciul din „Dosarul Transferurilor”. Cum a reacționat fostul impresar

UPDATE | Apartament al lui Ioan Becali, din cartierul Floreasca, scos la licitație. ANAF vrea să recupereze prejudiciul din „Dosarul Transferurilor”. Cum a reacționat fostul impresar
Ioan Becali / Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 15/03/2023, 12:38
Actualizat: 15/03/2023, 21:41

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la licitație un bun imobil sechestrat, pentru recuperarea prin procedura de executare silită a debitelor stabilite prin hotărâri judecătorești în „Dosarul Transferurilor”. Este vorba despre un apartament care îi aparține lui Ioan Becali.

Imobilul este format din cinci camere și dependințe, conform documentației cadastrale, are suprafața totală de 118 metri pătrați și este situat în București, pe Calea Floreasca.

Apartamentul este la etajul 1 al unui bloc cu patru etaje, construit în anul 1990. Prețul de pornire al licitației este de 975.942 de lei, fără TVA (aproximativ 195.000 de euro).

Becali: ”Era pierdut de mult timp. Să își facă treaba, nu mă interesează”

Ioan Becali spune, în exclusivitate pentru Gândul, că știa de la ANAF că apartamentul urmează să fie scos la licitație, pentru recuperarea prejudiciului din ”Dosarul Transferurilor”, dar susține că, pentru el, acesta era de mult timp pierdut.

”Știu că apartamentul se scoate la licitație, m-au anunțat cei de la ANAF, au fost corecți, foarte frumos, dar eu, ceea ce am pierdut, am pierdut în urma cu mult timp, de când a fost confiscat. Să își ducă treaba până la capăt ANAF, nu mă mai interesează pe mine”, a mai spus fostul impresar Ioan Becali.

Când va avea loc licitația

Cartierul Floreasca se află în zona mediană de nord a Capitalei, la aproximativ trei kilometri de centrul orașului. Zona este rezidențială și are în proximitate puncte de interes precum Parcul Floreasca, Grădina Jean Monnet, Stadionul Dinamo sau Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

„Licitația publică va fi organizată în data de 05.04.2023, ora 14.00, în București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, Corp B, et. 2, sector 3. Persoanele interesate pot afla toate informațiile necesare înscrierii la licitație pe portalul ANAF, www.anaf.ro, secțiunea Info ANAF, subsecțiunea Anunțuri/Valorificare prin licitație a bunurilor sechestrate, Anunțul privind vânzarea bunurilor imobile/ansambluri de bunuri imobile nr. A_EMB 2357/09.03.2023”, a anunțat ANAF.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro,citeste mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase