Liderul AUR, George Simion, despre amenzile primite de români pentru nerespectarea restricţiilor în pandemie: „Ne angajăm să le anulăm pe toate”

Liderul AUR, George Simion, despre amenzile primite de români pentru nerespectarea restricţiilor în pandemie: „Ne angajăm să le anulăm pe toate”
Liderii AUR, George Simion (s) și Claudiu Târziu / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 31/01/2022, 22:38
Actualizat: 31/01/2022, 22:41

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) susţine că va anula toate amenzile date pentru nerespectarea restricţiilor în perioada pandemiei, imediat după ce va ajunge la guvernare, pe motiv că acestea ar fi fost aplicate „în mod abuziv”.

„Zeci de mii de amenzi au fost date în mod abuziv de un stat puternic militarizat şi inept. În momentul în care vom prelua frâiele ţării – şi momentul acela nu este foarte departe – ne angajăm să le anulăm pe toate”, a afirmat luni copreşedintele AUR, George Simion, într-un comunicat citat de Agerpres.

Aceeaşi promisiune o face şi senatorul Claudiu Târziu, celălalt copreşedinte AUR, care solicită şi „anularea imediată” a formularului digital de intrare în România – Passenger Locator Form (PLF) – deoarece a creat „haos de nedescris” în rândul transportatorilor.

„Pentru a nu bloca instanţele de judecată, dar şi pentru a veni în sprijinul românilor care au fost amendaţi în dispreţul Constituţiei şi al bunului simţ, anunţăm această iniţiativă şi facem o promisiune fermă: toate amenzile din perioada pandemiei vor fi anulate. Inclusiv ceea ce se întâmplă cu formularul digital de intrare în România, Passenger Locator Form (… ). Condamnăm categoric această ingerinţă şi cerem anularea imediată a formularului care a creat un haos de nedescris, în special în rândul transportatorilor”, a declarat Claudiu Târziu.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult