Bărbatul care a împușcat un ieșean, dat în urmărire internațională. Agresorul a fost găsit la Chișinău

Bărbatul care a împușcat un ieșean, dat în urmărire internațională. Agresorul a fost găsit la Chișinău
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 03/02/2023, 12:07
Actualizat: 03/02/2023, 12:58

Miercuri seara, un incident șocant a avut loc în Iași, unde un bărbat de 40 de ani a fost împușcat în gât, dintr-o mașină. Bărbatul a fost transportat, de urgență, la spital.

UPDATE: Potrivit unor surse Gândul, pe numele atacatorului din Iași a fost emisă cerere de dare în urmărire internațională. Bărbatul a fost depistat astăzi în Chișinau.

Au început procedurile pentru extradarea și predarea atactorului autorităților din România.

Știrea inițială

Însă, deși au trecut aproape două zile de la incident, vinovatul nu a fost găsit. Potrivit anchetatorilor, agresorul și victima se cunoșteau. Efective importante de polițiști și jandarmi îl caută pe agresor, însă nu este exclus ca acesta să fi părăsit țara deja. Potrivit anchetatorilor, pistolul cu care agresorul a tras asupra vecinului său ar fi fost cumpărat din Italia.

Individul se numește Alin Alexandru Plop și are 30 de ani. Acesta ar fi vecin și cunoștință veche cu victima, un bărbat de 40 de ani. Potrivit Ziarul de Iași, se pare că suspectul a fugit din Iaşi, bărbatul fiind căutat şi în judeţele învecinate.

Alin Alexandru Plop nu este la prima problemă cu autoritățile. Bărbatul este condamnat în Italia, de exemplu pentru furturi.

Polițiștii caută un Autoturism Audi A5, mașină la volanul căreia s-ar fi aflat în momentul atacului.

Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de polițiști, fiind căutat. Din verificările efectuate rezultă faptul că cei doi se cunoșteau. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativa de omor”, a informat IJP Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase