Bărbatul care a răpit și VIOLAT două surori din Brașov a fost condamnat. El a primit cea mai mare pedeapsă prevăzută de lege

Bărbatul care a răpit și VIOLAT două surori din Brașov a fost condamnat. El a primit cea mai mare pedeapsă prevăzută de lege
Publicat: 23/12/2023, 11:06

Bărbatul care a răpit acum un an două surori de 10 și 12 ani din localitatea Vama Buzăului, județul Brașov, a fost condamnat la sentința maximă prevăzută de lege.

Constantin Zapan a fost găsit vinovat de lipsire de libertate în mod ilegal, viol în formă continuată şi coruperea sexuală a minorilor și a fost condamnat la 35 de ani de închisoare de către magistrații Judecătoriei Brașov.

El a atacat decizia, însă magistrații Curții de Apel Brașov i-au respins apelul. Astfel, sentința de 35 de ani rămâne definitivă, scrie HotNews.

Zapan a fost găsit vinovat de lipsire de libertate în mod ilegal, viol în formă continuată şi coruperea sexuală a minorilor.

„În baza art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa principală cea mai grea de 19 ani închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu o treime din celelalte pedeapse aplicate (10 ani închisoare, 10 ani închisoare, 2 ani închisoare, 15 ani închisoare, 7 ani închisoare, 4 ani închisoare), respectiv 16 ani închisoare, pedeapsa rezultantă principală fiind de 35 de ani închisoare. În baza art. 60 C.pen. constată că pedeapsa rezultantă depăşeşte maximul general de 30 ani al pedepsei închisorii, motiv pentru care inculpatul va executa pedeapsa rezultantă principală de 30 de ani închisoare. În baza art. 45 alin. (1) C.pen. aplică inculpatului, pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a comunica cu persoanele vătămate AN1 şi AN2 de a se apropia de acestea, de locuinţa, locul de muncă sau şcoala sa ori alte locuri unde victimele desfăşoară activităţi sociale, la mai puţin de 200 m, pe o perioadă de 5 ani”, a stabilit Judecătoria Braşov.

Bărbatul, obligat să plătească daune uriașe

De asemenea, bărbatul este obligat să plătească suma de 1.000.000 lei fiecăreia dintre cele două victime, în total 2.000.000 lei cu titlu de daune morale, fiind instituite „măsurii asigurătorii în vederea reparării pagubei produse prin săvârşirea infracţiunii, constând în instituirea sechestrului asupra bunurilor proprietatea inculpatului Zapan Constantin inclusiv asupra conturilor bancare, respectiv a sumelor de bani datorate cu orice titlu inculpatului, care se vor identifica în cursul punerii în executare a dispoziţiei de indisponibilizare”.

Constantin Zapan, născut în judeţul Constanţa, avea ultimul domiciliu cunoscut în Valea Călugărească (Prahova) şi de puțină vreme se stabilise în comuna Vama Buzăului, din judeţul Braşov, unde lucra în construcţii.

„De dimineață n-am putut să mă dau jos din pat și acum nu sunt în regulă. Amețesc, vomit întruna, de mâncat nu pot să mănânc. Nu ştiu cum se simt fetele. Îl cunoaștem de vreo 3 săptămâni (pe agresor – n.r.). S-a împrietenit cu soțul meu. Şi lucra aici pe stradă, punea pavaje”a povestit mama fetițelor.

Ea a continuat: „După aia a mai venit pe la noi, a mai adus niște pulpe ca să facem mâncare, că a vrut să facă grătar atunci, dar n-a putut și seara a venit cu un bidon de bere la noi și un pachet de țigări și zice… «doamnă, nu lași fetele să vină până la noi să facem un grătar?». Şi zice… «se joacă și cu copiii», dacă mai sunt copii p-acolo unde stătea el. Am zis că nu. Și după aia ne-am hotărât amândoi (ea și iubitul-n.r.), am zis hai să meargă două ore. S-au făcut două ore şi am sunat la telefon, închis toată noaptea, am sunat şi la 23:00, și la 2:00, și la 4:00 nimic”.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Cătălin Bordea, șocat de femei: Mi-a ajuns
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb