Ce PEDEAPSĂ a primit Constantin Zapan, bărbatul care în 2022 a răpit şi violat două fetițe din Brașov / „Ne-a dat niște pulpe și un bidon cu bere”

Ce PEDEAPSĂ a primit Constantin Zapan, bărbatul care în 2022 a răpit şi violat două fetițe din Brașov / „Ne-a dat niște pulpe și un bidon cu bere”
Ce pedeapsă a primit Constantin Zapan, bărbatul care în 2022 a răpit şi violat două fetițe din Brașov / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 12/09/2023, 11:17

Constantin Zapan a fost condamnat la 35 de ani de închisoare, dar va sta după gratii 30 de ani, limita maximă admisă în România pentru fapta comisă de el.

În toamna anului trecut, bărbatul a răpit și violat două fetițe din Brașov.

Cazul a șocat o țară întreagă, mai cu seamă că agresorul se cunoștea cu familia copilelor.

Violatorul, apropiat al familiei

Totodată, instanța a decis că Zapan trebuie să plătească două milioane de lei, despăgubiri morale acordate victimelor sale.

Constantin Zapan, născut în judeţul Constanţa, avea ultimul domiciliu cunoscut în Valea Călugărească (Prahova) şi de puțină vreme se stabilise în comuna Vama Buzăului, din judeţul Braşov, unde lucra în construcţii.

„De dimineață n-am putut să mă dau jos din pat și acum nu sunt în regulă. Amețesc, vomit întruna, de mâncat nu pot să mănânc. Nu ştiu cum se simt fetele. Îl cunoaștem de vreo 3 săptămâni (pe agresor – n.r.). S-a împrietenit cu soțul meu. Şi lucra aici pe stradă, punea pavaje”, a povestit mama fetițelor.

Ea a continuat: „După aia a mai venit pe la noi, a mai adus niște pulpe ca să facem mâncare, că a vrut să facă grătar atunci, dar n-a putut și seara a venit cu un bidon de bere la noi și un pachet de țigări și zice… «doamnă, nu lași fetele să vină până la noi să facem un grătar?». Şi zice… «se joacă și cu copiii», dacă mai sunt copii p-acolo unde stătea el. Am zis că nu. Și după aia ne-am hotărât amândoi (ea și iubitul-n.r.), am zis hai să meargă două ore. S-au făcut două ore şi am sunat la telefon, închis toată noaptea, am sunat şi la 23:00, și la 2:00, și la 4:00 nimic”.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu, a dezvăluit, la finalul anchetei, că agresorul pava trotuarele din comuna Vama Buzăului, prilej cu care i-a cunoscut pe mama copilelor şi concubinul acesteia.

Nu există niciun indiciu, până în acest moment, că părinţii ar fi avut vreo intenţie de exploatare a copilelor. (…) Sunt oameni cu o instrucţie, o educaţie, precară, care au avut încredere într-o persoană cu care s-au împrietenit şi care s-a dovedit a fi un pedofil”, a declarat acesta.

În fața organelor de anchetă, atacatorul și-a recunoscut faptele, dar a încercat să acrediteze ideea că victimele şi-ar fi dat, oarecum, acordul.

În faţa procurorului şi a organelor de poliţie a adoptat o atitudine de recunoaştere, dar mistificând oarecum realitatea, încercând să acrediteze că a comis aceste fapte oarecum cu acordul victimelor, acestea având 10 şi 12 ani şi neavând – dovedită cu certificat medico-legal – nicio activitate sexuală anterioară acestui episod”, a mai explicat prim-procurorul care s-a ocupat de caz.

Anterior capturării lui de către poliţiști, Constantin Zapan a fost identificat de sătenii din Valea Călugărească, care au încercat să-l prindă, dar a reuşit să scape de aceştia fugind cu maşina. Însă, în deplasarea lui haotică, a lovit un obstacol şi a făcut pană.

Ancheta a mai scos la iveală că, în 2012, Zapan a fost arestat şi sub acuzaţia că a violat o minoră, nimeni alta decât fiica femeii cu care trăia în concubinaj. El fusese eliberat în noiembrie 2020, beneficiind de legea recursului compensatoriu. După nici doi ani, a atacat două fetițe în Brașov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...