Benjamin Netanyahu, mesaj TRANȘANT: „Nicio încetare a focului până la eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas, nu capitulăm în fața terorismului”

Benjamin Netanyahu, mesaj TRANȘANT: „Nicio încetare a focului până la eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas, nu capitulăm în fața terorismului”
Publicat: 07/11/2023, 08:21
Actualizat: 07/11/2023, 08:23

O eventuală încetare a focului în Fâșia Gaza este exclusă, a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu, până la eliberarea celor 240 de ostatici deținuți de gruparea teroristă Hamas.

Netanyahu a precizat că, după încheierea ostilităților, Fâșia Gaza se va afla, pentru o perioadă nedeterminată, sub controlul Israelului, tocmai pentru a fi evitate, în viitor, atacuri împotriva poporului evreu.

Premierul Israelului a acordat un inteviu rețelei ABC și a punctat că – atunci când țara sa nu are respopnsabilități de securitate în Fâșia Gaza – evenimentele pot lua o turnură tragică, așa cum s-a întâmplat pe 7 octombrie.

„Am văzut ce se întâmplă când Israelul nu are responsabilitatea de securitate. Când nu avem această responsabilitate de securitate, ceea ce avem este o erupție a terorii Hamas la o scară pe care nu ne-o putem imagina”, a declarat premierul israelian.

„Așa cum Statele Unite nu ar fi de acord cu o încetare a focului după bombardarea Pearl Harbor sau după 11 septembrie, Israelul nu va fi de acord cu o încetare a focului după masacrul din 7 octombrie. Apelul pentru o încetare a focului reprezintă un apel pentru ca Israelul să capituleze în fața Hamas, în fața barbariei și terorismului, asta nu se va întâmpla”.

Benjamin Netanyahu

”Singurul lucru care funcționează în lupta cu criminalii Hamas este presiunea militară”

În același timp, Benjamin Netanhyau a spus că vor exista ”pause umanitare”, la diferite intervale de timp, ceea ce înseamnă și încetări de scurtă durată ale focului în Fâșia Gaza, circumstanțele unor astfel de decizii urmând a fi analizate punctual, în funcție de modul în care decurge conflictul cu gruparea teroristă Hamas.

„Cred că aceasta (n.red. – încetarea focului) va întârzia efortul de război, ne va întârzia eforturile de a elibera ostaticii, pentru că singurul lucru care funcționează în lupta cu criminalii Hamas este presiunea militară pe care o exercităm asupra acestora”, a mai declarat Benjamin Netanyahu, citat de The Jerusalem Post.

Bilanțul bombardamentelor israeliene a ajuns la cel puțin 10.022 de morți pe teritoriul palestinian Fâșia Gaza, iar alte 25.408 de persoane au fost rănite, potrivit Ministerului local al Sănătății, subordonat organizației islamiste Hamas.

În Israel, atacurile armate comise începând din 7 octombrie de militanți ai grupurilor Hamas și Jihadul Islamic este cuprins, potrivit diverselor surse, între 1.300 și 1.400 de morți și aproximativ 5.400 de răniți. Peste 240 de persoane răpite din sudul Israelului sunt ostatice în Fâșia Gaza. (mai multe detalii AICI)


Citește și:

Direcția de Informații Militare a Israelului: ”Liderii Hamas se ASCUND în Iran, Qatar, Liban sau Turcia și conduc activitățile teroriste”

Activista Ahed Tamimi, ARESTATĂ de IDF după ce a cerut uciderea evreilor din Cisiordania: ”Vă vom măcelări, ce v-a făcut Hitler a fost o glumă”

VIDEO | IDF a preluat controlul unui avanpost HAMAS din Gaza. Mai mulți lideri ai teroriștilor au fost eliminați

Secretarul general ONU cere încetarea „COȘMARULUI” din Gaza: „Oră de oră, situația devine din ce în ce mai disperată”

VIDEO | IDF „operează” în nordul Fâșiei Gaza: „Forțele terestre ELIMINĂ luptători Hamas care au deschis focul și distrug infrastructura teroristă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto