Bob Dole a murit la vârsta de 98 de ani. În 1996, politicianul a candidat la președinția SUA (VIDEO)

Bob Dole a murit la vârsta de 98 de ani. În 1996, politicianul a candidat la președinția SUA (VIDEO)
Bob Dole a murit la vârsta de 98 de ani. În 1996, politicianul a candidat la președinția SUA (VIDEO) / FOTO: Profimedia
Publicat: 05/12/2021, 20:15

Bob Dole, figură prolifică a politicii americane, fost lider al majorității din Senatul SUA, candidat al republicanilor la președinția Americii, în 1996, a murit duminică, la vârsta de 98 de ani, anunță CNN.

Senatorul Robert Joseph Dole a murit în această dimineață în somn, a transmis familia sa.

În februarie, Dole anunțase că este tratat pentru cancer pulmonar, în stare avansată și a fost vizitat de președintele Joe Biden.

Bob Dole a fost rănit în cel de-al Doilea Război Mondial și a rămas invalid, iar pentru curajul său a primit Inima Purpurie și două Stele de Bronz.

Dole a ajuns la Washington la începutul administrației lui J.F. Kennedy și a fost timp de 27 de ani senator american de Kansas, fiind inclusiv lider al majorității din Senat.

Bob Dole a fost unul dintre cei mai vârstnici nominalizați pentru candidatura la președinția SUA, la vârsta de 73 de ani. El s-a retras din politică după ce a pierdut cursa în fața lui Bill Clinton.

În 1976, Bob Dole a fost partener în alegerea președintelui Gerald Ford, iar în ianuarie 2018 a primit Medalia de Aur a Congresului American.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult