Prima pagină » Actualitate » Care este cel mai bun LEMN pentru grătar. Trebuie să fie de esență tare, pentru o ardere uniformă și căldură constantă

Care este cel mai bun LEMN pentru grătar. Trebuie să fie de esență tare, pentru o ardere uniformă și căldură constantă

Care este cel mai bun LEMN pentru grătar. Trebuie să fie de esență tare, pentru o ardere uniformă și căldură constantă
FOTO - Caracter ilustrativ

Lemnul ales pentru un grătar face diferența, atunci când vine vorba de carne delicioasă. Astfel, friptura de pui sau de porc poate avea o aromă unică. Lemnul ales trebuie să fie de esență tare pentru că în acest mod va fi menținută o temperatură constantă. Astfel, vei scăpa de stresul că focul se va stinge sau că unele preparate nu se vor face în totalitate.

Multe persoane preferă să cumpere direct cărbuni, dar lemnul este o alegere mult mai sănătoasă când vine vorba de preparatele culinare, scrie Fanatik.

Potrivit sursei citate, cel mai bun lemn pentru grătar este cel de fag pentru că oferă o ardere uniformă și căldură constantă, dar mai ales nu alterează gustul cărnii.

Mai există și varianta lemnului de cireș și măr, care oferă o aromă diferită cărnii de pe grătar, în special când este vorba de piept de pui sau de somon, dar se potrivește foarte bine și cu vita sau porcul.

La rândul său, lemnul de nuc oferă o aromă delicată și e recomandat când vine vorba de carnea roșie.

De asemenea, cel mai bun lemn pentru grătar poate fi și cel de stejar, pe care bucătarii îl adoră când vine vorba de preparate afumate. Acest lemn oferă o aromă profundă și este recomandat mai ales pentru gătitul lent, la temperaturi înalte.

Așadar, putem spune că aroma clasică, bogată și complexă a lemnului de stejar îl face perfect nu doar pentru grătarele în familie, ci și pentru procesul de afumare.

În general, evită lemnele de conifere, precum bradul, deoarece rășinile pot afecta negativ gustul mâncărurilor tale. Mai mult, dacă vrei un jar perfect, lasă lemnul să ardă până când flacăra dispare.

Trebuie să rămână doar cărbunele acoperit de o cenușă fină, acesta fiind momentul ideal în care poți pune carnea pe grătar. Poftă bună!

Recomandarea video

Mediafax
Un șofer din București a lovit un copac și două ambulanțe SMURD
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
AEP: Peste 2.2 milioane de alegători înscriși pentru alegerile locale parțiale de duminică
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Astronomii descoperă că o forță misterioasă influențează piticele albe